Recta final pel II Fòrum Social Català (FSCat), 25 a 31 de gener 2010: participació i alternatives

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Recta final pel II Fòrum Social Català (FSCat), 25 a 31 de gener 2010: participació i alternatives

Resum: 

Enguany el Fòrum Social Mundial torna a ser descentralitzat després de la decisió del FSM-2009 a Belem (Brasil), i és en aquest context que s'ubica el FSCat. Barcelona (amb els 3 dies finals centralitzats a la seu Central de la Universitat de Barcelona), Girona, Sabadell, Sant Adrià del Besos, Badalona, Santa Coloma i Maresme són les extensions territorials del FSCat d'enguany, en la seva 2ª edició. Dies de ciutadania i alternatives.

Hi ha uns 140 seminaris inscrits, que podrien ampliar-se fins a 240, tallers apart. Alguns es podran fusionar, creant xarxes, un dels objectius del Fòrum Social. Es poden fer propostes de fusió d'activitats, però també la Comissió de Programa farà alguna proposta per tal de facilitar el procés, sense intervencionismes. Ara hi ha 90 seminaris i tallers que es faran a Barcelona (a 27/01/10, actualització). El FSCat forma part de la Declaració de Principis del procés del Fòrum Social Mundial (FSM).

Graella dels seminaris inscrits al FSCat 2010, inscrits fins el moment.

Hi ha 120 adhesions d'entitats, un nombre prou representatiu d'aquest procés vinculat al FSM, que pel gener té les seves dates assenyalades arreu del món. Les activitats, seguint el procés, són autogestionades. L'adhesió per entitat, per col·laborar amb les despeses bàsiques, estan, segons el seu volum econòmic, entre 0 i 300 euros.

Des del Fòrum Social Català s'ha optat per portar a terme les activitats de forma autogestionada a partir de les aportacions de les entitats adherides al procés del FSCat. En aquest sentit, s'ha establert una sèrie de barems per les organitzacions en funció de la seva capacitat econòmica. Des del FSCat no es vol que la qüestió financera sigui un impediment perquè cap organització deixi de participar en el procés, que té com un dels seus lemes: “Contra la seva crisi, les nostres solucions. Combatem la crisi canviant el sistema!”, a més del ja clàssic de la 1ª edició central, el 2001, a Porto Alegre (Brasil), “Un altre món és possible”.

Fotos de la roda de premsa del 26/01/10, en aquest enllaç.