Setmana europea de la Leucèmia, el Limfoma i el Mieloma. Col·labora!

 Font:
Font:

Setmana europea de la Leucèmia, el Limfoma i el Mieloma. Col·labora!

Resum: 

Enguany la Setmana s'ha celebrat del 21 a 28 de juny. En el seu conjunt, aquestes tres malalties hemato-oncològiques representen la cinquena causa de càncer a l'Estat espanyol. Gràcies als avenços mèdics dels últims anys, actualment més del 70% de casos tenen curació. A casa nostra -i a nivell internacional- la Fundació Josep Carreras hi té molt a dir.

Espanya té una incidència de leucèmies similar a la resta de països de la Unió Europea, però amb una taxa de mortalitat més baixa.

La finalitat de la Setmana és la d'informar i conscienciar a la població sobre aquestes malalties i la seva transcendència social. Encara que, per separat la incidència d'aquestes tres patologies no és molt elevada, en el seu conjunt s'han convertit en la cinquena causa de càncer en el nostre país. A l'any es diagnostiquen uns 7.500 nous casos de limfomes cada any, 5.000 de leucèmia i 3.000 de mieloma múltiple.

Malgrat aquestes xifres, les notícies són esperançadores, ja que el 70 per cent es controlen aproximadament, i depèn de molts factors. En aquests tipus de càncer hematològic s'ha recorregut ja un llarg camí amb els avanços terapèutics, especialment amb els trasplantaments de medul·la. Però també són molt importants els nous fàrmacs, que estan millorant el pronòstic dels malalts.

La Fundació Josep Carreras vol augmentar l'índex de curació fins al 100%, amb més investigació i suport psicosocial. Tenen baners a la vostra disposició, per posar a les vostres webs, que podeu demanar a david.craddock@fcarreras.es, per sensibilitzar a la ciutadania, i que direccionin cap a aquest enllaç. Clica i col·labora des de 4 euros al mes!

Afegeix un comentari nou