Sis activistes internacionals pels drets humans visiten onze municipis catalans

iWith.org
Autor/a: 
Laura Morral
les sis persones activistes que participen en la VII edició de Ciutats Defensores dels Drets Humans Font: Rubi.cat
Els sis activistes amb membres de l'Ajuntament de Rubí, un dels municipis defensors de drets humans.
Presentació de la VII edició de Ciutats Defensores de Drets Humans. Font: reus.cat
Acte de presentació de la VII edició de Ciutats Defensores de Drets Humans a Reus.

Sis activistes internacionals pels drets humans visiten onze municipis catalans

Autor/a: 
Laura Morral
iWith.org

Resum: 

Torna la VII edició de 'Ciutats Defensores dels Drets Humans' del 30 de març al 6 d’abril amb l’objectiu de conscienciar sobre les violacions de drets a diferents territoris del món.

Del 30 de març al 6 d’abril sis activistes pels drets humans, procedents del Sàhara Occidental, El Salvador, Camerun, Perú i Colòmbia visiten onze municipis catalans per explicar com a testimonis directes les vulneracions de drets que es viuen als seus països d’origen.

Aquestes visites s’emmarquen dins la VII edició del projecte 'Ciutats Defensores dels Drets Humans' impulsat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, l’Institut de Drets Humans de Catalunya i l’Institut Català Internacional per la Pau.

En aquesta edició del projecte hi participen Amanda Quijano, defensora dels drets de les dones i membre de la Colectiva Feminista de El Salvador, Candy Chévez, investigadora salvadorenya per a la inclusió social de noies privades de llibertat amb l’Orquestra de Cordes, Edda Pando, defensora dels drets de les persones migrades del Perú a Itàlia, Hassanna Aalia, defensor dels drets del poble sahrauí refugiat al País Basc, Leonard Rentería, poeta, raper i activista que treballa per enfortir les comunitats afrodescendents de Buenaventura (Colòmbia) i Sonia Mankongo, defensora dels drets de les dones i nenes al Camerun.

Els sis activistes participen en nombroses activitats tals com xerrades, col·loquis i diverses trobades als municipis de Caldes de Montbui, Cornellà del Vallès, Mataró, Mollet del Vallès, Reus, Rubí, Sabadell, Sant Feliu del Llobregat, Tarragona, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú i Barcelona.

L’objectiu és conscienciar la ciutadania sobre la importància de la defensa dels drets humans i que aquestes persones rebin el suport internacional de les seves lluites. Per això, les activitats que s’organitzen al llarg d’aquests dies pretenen sensibilitzar la societat sobre el paper que fan els defensors i defensores de drets humans. És a dir, totes aquelles persones que posen en risc la seva seguretat i la seva llibertat per denunciar vulneracions de drets.

En aquest projecte també hi participen Casa Amèrica de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Fòrum de Síndics i Defensors Locals, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Afegeix un comentari nou