Sobreviure en un mar de plàstic

iWith.org
Autor/a: 
iWith.org
Desplaçaments pel canvi climàtic Font: Metges del Món
Desplaçaments pel canvi climàtic Font: Metges del Món

Sobreviure en un mar de plàstic

Autor/a: 
iWith.org
iWith.org

Resum: 

258 milions de persones han hagut d'abandonar les seves regions d'origen a causa de les conseqüències del canvi climàtic, segons denuncia l'ONG Metges del Món.

Els canvis extrems en el clima al llarg i ample del món han provocat fins al moment el desplaçament de 258 milions de persones de les seves llars, segons dades de la Unió Europea.

En cas de no adoptar mesures per reduir a zero les emissions de gasos d'efecte hivernacle i de no fer una aposta ferma i compromesa pel nostre planeta, aquesta realitat empitjorarà, segons denuncia l'ONG Metges del Món.

De fet, les Nacions Unides alerta d'un increment exponencial de refugiats climàtics des d'ara fins al 2050. La seva previsió situa en 700 els milions de persones que hauran de deixar enrere la seva vida a causa del canvi climàtic.

De fet, pluges torrencials com les viscudes recentment a diverses zones del nostre país amb la gota freda destrueixen el mitjà de vida de milers de persones, comprometent seu manteniment i el de les seves famílies, així com les seves cases i béns de primera necessitat.

L'aigua caiguda en els últims dies a causa de la DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts) ha estat especialment perjudicial per als que resideixen en assentaments com els de camp de Níjar i al ponent d'Almeria, coneguts com "mars de plàstic".

Les condicions de vida en aquests assentaments, ja de per si precàries i extremadament difícils, s'han agreujat més amb les precipitacions. Si amb la calor i el sol, les males olors i la insalubritat per la manca de canalitzacions d'evacuació d'aigua i d'accés a aigua potable, es fan insuportables, les pluges torrencials inundant aquest mar de plàstic, no han fet sinó complicar fins a extrems inimaginables la vida de centenars de milers de persones.

Metges del Món treballa des de fa una dècada en aquestes zones amb població en situació de màxima vulnerabilitat. Les dificultats sanitàries en aquest context són múltiples, amb problemes d'accés a l'atenció sanitària per la distància que hi ha entre els assentaments i els centres mèdics.

No obstant això, les greus conseqüències d'aquesta última DANA ens han obligat a portar a terme una intervenció d'emergència per oferir ajuda en tasques de neteja i recondicionament, distribució de mantes i medicines de primera necessitat, distribució d'aliments, facilitar matalassos i mantes a les persones afectades i oferir atenció psicosocial.

Afegeix un comentari nou