Sophie Bird: “Fer voluntariat internacional és una experiència única per créixer com a persona”

iWith.org
Autor/a: 
Laura Morral
D'esquerra a dreta: Hrubes (29 anys), Yu (19 anys) i Bird (19 anys) a l'oficina de iWith.org on fan les seves pràctiques.  Font: Laura Morral
D'esquerra a dreta: Hrubes (29 anys), Yu (19 anys) i Bird (19 anys) a l'oficina de iWith.org on fan les seves pràctiques. Font: Laura Morral

Sophie Bird: “Fer voluntariat internacional és una experiència única per créixer com a persona”

Autor/a: 
Laura Morral
iWith.org

Resum: 

Sophie Bird, Lin Yu Hong i Preston Hrubes procedents d’Alemania, Xina i Estats Units estan a Barcelona fent tasques de voluntariat a l'organització iWith.org i ens expliquen com viuen aquesta oportunitat.

Per què vau decidir fer un voluntariat internacional?

Sophie Bird- Volia viure en un lloc diferent al de la meva llar i millorar el meu espanyol en un ambient fora de l'aula. També volia fer voluntariat en el sector de les ONG i per això vaig trobar a iWith.org.

Preston Hrubes- Quan estudiava no vaig tenir l'oportunitat de fer pràctiques dins el meu àmbit d’estudis. Per això vaig decidir fer un voluntariat internacional. Sóc un enamorat de les diferents cultures i m’encanta l'oportunitat de viure en una altra part del món. També em permet gaudir de la bonica ciutat de Barcelona.

L.in Yu- Perquè volia contribuir al món, tot i que ser que sóc una petita part de la totalitat d’aquest món.

Quina organització us va coordinar el voluntariat i com funciona tot el procés?

S.B- Vaig trobar l’IES que ofereix ajuda per fer pràctiques de voluntariat a l'estranger durant dos mesos a l'estiu. Vaig apuntar-me al programa i vaig escollir Barcelona. Quan em van acceptar vaig fer moltes entrevistes amb les persones de l’IES sobre els meus estudis, els meus interessos... Em van aconsellar tres organitzacions diferents i iWith.org era la meva primera opció.

P.H- Jo em vaig apuntar per mitjà d'una organització que es diu Barcelona SAE. A través del seu programa m'han trobat un lloc per complir el meu voluntariat, millorar la meva habilitat de parlar espanyol i, també, m’han aconseguit un lloc on viure durant la meva estada.

L.Y- A través de les pràctiques WONE. Lliurem els nostres CV i l’organització ens dirigeix cap a diferents entitats que encaixin amb el nostre perfil.

Des de quan esteu fent voluntariat i què feu?

S.B- Estaré a Barcelona cinc setmanes. A iWith.org reviso la part d’anglès del web i de les comunicacions en anglès i també tradueixo articles en anglès per al portal de Non Profit de Xarxanet.org. També escric articles en anglès per al web.

P.H- Jo estic treballant amb l'equip de desenvolupament tecnològic i web i ajudo l’equip a corregir alguns errors del codi. Estic aprenent noves maneres d’altres parts del món de desenvolupament web.

L.Y- Jo estic fent voluntariat des que estic a secundària. Allà estava en una llar cuidant a persones grans. Aquí m’encarrego de la part de comunicació referent a l’idioma anglès.

Per què vau escollir Barcelona com a destí del vostre voluntariat?

S.B- Jo ja havia visitat la ciutat de Barcelona dues vegades i vaig triar-la per viure-hi a l'estiu perquè és una ciutat que m’agrada molt. La gent és plena de vida i energia i és un ambient divertit per viure-hi. Trobo que la ciutat és rica amb cultura i volia explorar totes les seves facetes d’una manera diferent a la turística.

P.H- He tingut l'oportunitat de viure a Mèxic dos anys. Em vaig enamorar de la cultura, la història del país i de l’amabilitat de la seva gent. Per això quan vaig tenir l'oportunitat de fer el mateix amb el voluntariat internacional, la decisió va ser molt fàcil. Havia escoltat sobre com de bonica és la ciutat de Barcelona i me n’havien parlat molt bé. Per tant, vaig decidir que Barcelona seria la meva propera visita.

L.Y- És una ciutat bonica i la gent d’aquí està plena d’entusiasme i passió per la vida.

Com valoreu l’experiència i què significa per a vosaltres el voluntariat internacional?

S.B- La meva experiència aquí a Barcelona i a iWith.org és molt especial. He tingut l'oportunitat de conèixer i treballar amb persones interessants que no hauria conegut si no hagués estat pel voluntariat. Puc practicar l’espanyol amb l’equip de feina i amb tota la gent de Barcelona. Això és molt emocionat per a mi. I encara més, tinc la capaç d'explorar Barcelona com si fos algú que viu aquí.

Per a mi és una experiència única que cada persona, si té l’oportunitat, hauria de fer. És una oportunitat per créixer com a persona en un ambient i una cultura diferent a la teva. També, en general, el voluntariat internacional té molt valor perquè hi ha molts llocs al món que es beneficien del voluntariat.

P.H- Jo ho veig com una oportunitat, com una de les experiències més grandioses de la meva vida. No hi ha gaires persones que puguin dir que han viscut, treballat i conegut una cultura diferent a la seva pròpia. Ara jo puc dir-ho i estic molt il·lusionat de tenir aquest privilegi.

L.Y- La meva valoració és un 8 sobre 10. Sens dubte, és una fita important en la meva experiència personal i per poder aprendre més de cara a la meva carrera i estudis.

Afegeix un comentari nou