Trencant les barreres lingüístiques a través del crowdfunding

Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Trencant les barreres lingüístiques a través del crowdfunding

Autor/a: 
Rubén Escobar

Resum: 

The Rosetta Foundation presenta una campanya de micromecenatge a Indiegogo amb la intenció de seguir millorant els seus serveis de traducció.

The Rosetta Foundation, una organització amb seu a Dublín que ofereix serveis de traducció i revisió a projectes socials, ha impulsat una iniciativa per obtenir donacions a Indiegogo, que és un dels portals de crowdfunding més importants del món. Sota el nom ''Translation Changes Lives!'', l'entitat no lucrativa ha apostat pel finançament col·laboratiu per tal de seguir fent sostenible el seu projecte. En aquest sentit, l'eina que faciliten a altres entitats és la plataforma Trommons.org, un espai online on entitats sense afany de lucre pengen els seus projectes i on voluntaris de diferents països del món els tradueixen.

Després de gairebé sis anys des de la seva fundació el 2009, The Rosetta Foundation compta amb més de 8000 persones voluntàries i 200 organitzacions registrades a Trommons. Entre les entitats registrades, n'hi ha al voltant de 20 que són catalanes i 14 ja han pujat algun projecte. Alguns exemples són la Fundació Montblanc, el Casal dels Infants del Raval, el Centre Delàs, la Federació Catalana d'ONG, Ayuda en Acción o l'Associació Punt de Referència. Una de les entitats destacades és iWith.org, una ONG per Internet de Barcelona amb qui, a més de fer traduccions, The Rosetta Foundation va signar un conveni de col·laboració l'any 2014.

Amb la següent infografia es pot veure amb 9 senzills passos el funcionament de la plataforma:

Segons dades proporcionades per l'entitat irlandesa, al voltant de 5.000 milions de persones no tenen accés a la informació en la seva pròpia llengua. Per aquest motiu, la missió de The Rosetta Foundation és trencar amb les barreres lingüístiques i permetre a les comunitats més desfavorides del món un millor a accés a la informació sobre diferents temes: justícia, educació, salut, benestar social, etc.

La campanya a Indiegogo de moment ha tingut 26 aportacions i estarà oberta fins al proper dilluns 10 d'agost. Totes les entitats que hi vulguin col·laborar podran fer una donació.

Afegeix un comentari nou