Tres entitats catalanes llancen una campanya d'emergència per fer front a la Covid-19

Associació Catalana per la Pau
Campanya Emergència Covid-19 Font: Associació Catalana per la Pau
Una pandèmia global d’aquestes característiques precisa d’una resposta internacional comuna. Font: AcPau

Tres entitats catalanes llancen una campanya d'emergència per fer front a la Covid-19

Associació Catalana per la Pau

Resum: 

L’Associació Catalana per la Pau, l’Associació Catalunya-Líban i l’Associació Acció Internacional per la Pau - IAP Catalunya han engegat una campanya adreçada a tres països: Colòmbia, el Líban i la República Democràtica del Congo.

Vist l’impacte que l’epidèmia de la Covid-19 està tenint sobre els sistemes de salut dels països rics és fàcil preveure els efectes devastadors que pot ocasionar en les zones més empobrides i vulnerables del planeta, on els serveis de salut són molt més precaris; les economies, més informals i fràgils i on milions de persones sobreviuen diàriament enmig de la pobresa estructural.

L'Organització Mundial de la Salud (OMS) l'ha descrit com la pitjor crisi global des de la Segona Guerra Mundial i ha ressaltat que una pandèmia global d’aquestes característiques precisa d’una resposta internacional comuna i coordinada per fer-li front. El Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD) l’ha qualificat de 'crisi sanitària, econòmica, humanitària i de desenvolupament' i ha anunciat el risc de perdre fins a dues dècades d’avenços en desenvolupament a molts països empobrits si no s'hi coopera de manera efectiva.

Aquests territoris s’enfronten a altres problemes i això provoca que la lluita contra el virus sigui encara més difícil que a Europa. La pobresa, l’accés insuficient a l’aigua potable, sistemes sanitaris afeblits o situacions de conflicte armat fan que l’accés als equipaments sanitaris i a l’atenció mèdica esdevingui més complicat. La inversió en prevenció és, per tant, la primera prioritat.

Per tot això, l’Associació Catalana per la Pau, l’Associació Catalunya-Líban i l’Associació Acció Internacional per la Pau-IAP Catalunya han posat en marxa una campanya a tres dels països en què desenvolupen la seva activitat de cooperació i acció humanitària:

  • A Colòmbia, es col·labora amb la Corporación Alterpaz en la fabricació de mascaretes a sis Espacios Territoriales de Capacitación y Reincorporación (ETCR) dels departaments d’Antioquia, Tolima i Caquetá
  • Al Líban, es treballa amb el Secours Populaire Libanais per proporcionar ajuda alimentària a la regió d’Akkar i al barri d’El Dahie-Bourj El Barrajne de la capital, Beirut
  • A la República Democràtica del Congo, es fan accions de formació i sensibilització sobre la malaltia a la capital, Kinshasa, i a la regió de Kivu Nord, a través de l'organització Etoile du Sud.

Per a més informació o col·laborar amb un donatiu, es pot consultar a la pàgina web de la campanya.

Afegeix un comentari nou