Un projecte de cooperació de la URV rep el Premi Joaquim Bonal

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:

Un projecte de cooperació de la URV rep el Premi Joaquim Bonal

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

A finals de desembre l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya va atorgar el Premi Joaquim Bonal per a projectes de Solidaritat al projecte "Encuentros de salud", el qual es desenvolupa des de fa set anys a la Zona Nord de l'Estat de Chiapas (Mèxic) i busca formar i equipar el personal de les cases de salut de la zona.

Durant set anys, la Societat Civil Cultural i Solidària per la Pau de Reus i la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Rovira i Virgili (URV) han desenvolupat el projecte de cooperació "Encuentros de salud" a Mèxic. Aquest projecte també ha comptat amb la participació del Centre de Cooperació al Desenvolupament URV Solidària, qui des del principi hi va aportar un finançament molt important i hi va donar suport. El passat mes de desembre, "Encuentros de Salud" va rebre el reconeixement de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya en forma del Premi Joaquim Bonal per a projectes de Solidaritat.

La dotació del premi, 5.000 euros, ha estat reinvertida íntegrament en el projecte que segueix en funcionament a la Zona Nord de l'Estat de Chiapas. Segons expliquen fonts de la URV, "el projecte està centrat en donar suport al sistema de salut autònom zapatista per a les comunitats indígenes, aportant la capacitació de persones formades i promotores mitjançant seminaris formatius i contribuint a l'equipament de cases de salut amb material sanitari i farmacològic".

Fins ara, 88 persones de la comunitat universitària, majoritàriament estudiants de Medicina, Fisioteràpia, Infermeria i Nutrició, han participat al projecte i durant aquest 7 anys, la URV Solidària assegura haver-hi aportat 113.245 euros.

Afegeix un comentari nou