Un "reality" noruec porta 3 joves a les fàbriques tèxtils de Cambodja

 Font:
Font:

Un "reality" noruec porta 3 joves a les fàbriques tèxtils de Cambodja

Resum: 

L'experiència de conviure i treballar-hi ha canviat la vida de la bloguera Anniken Jørgensen, que ara lluita contra l'explotació.

Sweat Shop (fàbrica d'explotació) és el títol del "reality" llançat per la secció de TV del diari noruec Aftenposten. Els tres joves que hi van participar van viatja a Cambodja per poder conèixer com viuen les persones que produeixen les seves robes. Durant un mes van conviure i treballar amb les treballadores tèxtils cambodjanes. S'hi van trobar amb llargues jornades laborals i salaris molt per sota del nivell de vida.

Després de viure aquesta experiència, una de les tres persones participants, Anniken Jørgensen, ha decidit actuar per denunciar l'explotació laboral de les treballadores tèxtils i ha llançat una campanya per demanar explicacions i canvis a la marca tèxtil sueca H&M.

Anniken assegura que l'empresa ha intentat silenciar-la, però no ho ha aconseguit i, després de diversos mesos de lluita, la campanya d'aquesta bloguera de només 17 anys està donant els seus fruits. Té molt de ressò i suport a les xarxes socials i H&M ha sol·licitat reunir-se amb ella.

Per ampliar la informació:

Situació de les traballadores a Cambodja (Campanya Roba Neta)
Investigació de desmais i malnutrició
Bloc d'Anniken Jørgensen
Sèrie-Web Sweat Shop

Afegeix un comentari nou