Terratrèmol a l'Equador: Com ajudar!

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Terratrèmol a l'Equador: Com ajudar!

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

La Federació d’Associacions d’Equatorians a Catalunya se solidaritza amb el seu poble i es presta a informar a totes les famílies. A més, comencen a arribar les primeres iniciatives d’ajuda humanitària.

Un sisme de 7,8 graus a l’escala de Richter que es va sentir a l’Equador durant la nit del dissabte 16 d’abril ha provocat, fins al moment, 661 persones mortes i més de 16.600 ferits i 70 desapareguts segons xifres oficials del Govern del país. Els equips d’emergència s’han posat a treballar per rescatar a les persones que encara estan atrapades sota les runes. El terratrèmol ha afectat sobretot a la zona costanera d’Esmeraldas, a la frontera sud amb Colòmbia, amb epicentre a l’oceà Pacífic, a 28 quilòmetres de la costa i a 173 de Quito, la capital. Altres zones afectades són la província de Manabí i els municipis de Portoviejo, Manta i Pedernales.

Aquest desastre natural és la tragèdia, segons el president Rafael Correa, més gran dels últims 67 anys al país. Segons l’Institut Geofísic de l’Escola Politècnica Nacional de l’Equador, des del dissabte s’han produït més de 200 rèpliques, algunes arribant a més de 6 graus de magnitud. Com a conseqüència del terratrèmol, el Govern ha decretat l’Estat d’excepció i ha desplegat a 10.000 soldats i uns 4.600 policies per assistir en les tasques de rescat.

A Catalunya hi ha aproximadament 66.000 equatorians i equatorianes residents. Des de la Federació d’Associacions d’Equatorians a Catalunya, la FAEC, han publicat un comunicat a la xarxa social Facebook per mostrar la solidaritat amb el poble equatorià. “Des de la nostra institució volem donar suport i ens posem a disposició per estar informant a totes les persones de tots els esdeveniments que es vagin generant”, ha signat el president de FAEC Juan Torres.

L’ajuda humanitària a l’Equador: com puc fer un donatiu?

a) Creu Roja

Pel que fa a la col·laboració dels agents de cooperació internacional, entitats com la Creu Roja o l’ONG Acció Contra la Fam ja han començat a mobilitzar els seus equips per realitzar accions de recerca i rescat de persones i ha obert la possibilitat de fer donacions. Pel que fa a la Creu Roja Equatoriana, ha posat en marxa una campanya d'aixecament de fons anomenada Solidaritat Efectiva per destinar els ajuts de la ciutadania a l'adquisició i mobilització d'equips d'higiene, alimentació, neteja i medicaments.

b) OXFAM Intermón

A més, OXFAM també ha anunciat en un comunicat que després de fer un diagnòstic dels danys enviaran l’ajuda més efectiva a les comunitats afectades. De moment, ja han enviat un equip de 3 persones i ha habilitat una campanya per recollir donatius a Internet.

c) Ambaixada de l'Equador a l'Estat espanyol

De moment, l’Ambaixada de l’Equador a l’Estat espanyol ha informat sobre una campanya solidària de recol·lecció de donacions per atenció humanitària. Sota el hashtag #EcuadorListoYSolidario, es poden consultar els llocs de recepció de les donacions i les prioritats (aliments o kits d’higiene personal) al país. També es poden seguir totes les informacions oficials a través del compte de Twitter de la Secretaria de Gestió en Riscos de l’Equador.

d) UNICEF

La branca per a la infància d'UNICEF, per la seva banda, ha obert una pàgina web per donar per transferència bancària o per telèfon i rebre fons per cobrir les necessitats més bàsiques dels prop de 150.000 infants afectats pel terratrèmol.

e) Educo

L'ONG Educo.org també està contribuint en les tasques per recaptar fons i ha habilitat un enllaç per fer una donació amb diferents quantitats i el pes simbòlic del que ajuda a finançar cada quantitat perquè el contribuent es faci una idea de quina serà la repercussió de la seva acció.

f) Save The Children

Aquesta organització, centrada en cobrir les necessitats dels nens i nenes més vulnerables, ha obert una pàgina web de donacions per ajudar al fons d'emergència i finançar les tasques d'ajuda i rescat a l'Equador després del greu terratrèmol registrat el 16 d'abril.

g) Ajuda en Acció

També hi ha la possibilitat de fer una donació a Ajuda en Acció, que porta treballant 35 anys per lluitar contra la pobresa. D'aquesta manera intentaran atendre les necessitats més urgents de la població de l'Equador afectada pel sisme.

h) Cancillería de Ecuador

Per últim, el govern del país també ha posat a disposició dels ciutadans nacionals i internacionals un canal per fer donacions i col·laborar.

Afegeix un comentari nou