UN Women llença un vídeo per denunciar els estereotips de gènere

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
Nadó protagonista del vídeo. Font: UN Women
Nadó protagonista del vídeo. Font: UN Women
Emma Watson, impulsora de la campanya He For She. Font: UN Women, Flickr
Emma Watson, impulsora de la campanya He For She. Font: UN Women, Flickr
Logo de la campanya He For She. Font: Wikipedia
Logo de la campanya He For She. Font: Wikipedia

UN Women llença un vídeo per denunciar els estereotips de gènere

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

La campanya HeForShe vol acabar amb les desigualtats de gènere i convida a tothom a fer sentir la seva veu a través de diferents accions.

“Si els estereotips de gènere comencen amb nosaltres, també poden acabar amb nosaltres”. Aquest és el missatge de l’emotiu vídeo que ha compartit UN Women (ONU Dones en català), una organització dedicada a promoure la igualtat de gènere i l’apoderament de les dones. Un minut. Temps suficient per aconseguir l’impacte desitjat amb un nadó al qual se li va canviant la roba en funció dels rols de gènere que se li assignen. Les nenes han de jugar i els nens han de fer esport. Si ets dona i plores ets hormonal, i si ets home i plores, ets dèbil. Aquestes són algunes de les premisses que qüestiona el vídeo, adherit a la campanya internacional HeForShe.

La missió de la campanya és convidar a les persones dels diferents països a unir esforços per crear un món amb igualtat de gènere. Segons el comptador de la campanya, ara per ara s’han realitzat poc més d’1 milió 300 mil accions per lluitar contra les desigualtats de gènere. Entre els països líders amb el compromís, en la primera posició es troba Rwanda, seguida dels Estats Units, Mèxic, Camerun i el Congo. L’Estat espanyol té 16.251 compromisos. A la campanya HeForShe, un compromís és cada vegada que un usuari o usuària signa la petició i es compromet per actuar en contra dels prejudicis, la discriminació i la violència de gènere.

Un activista kenià amb una faldilla va viralitzar el hashtag #MyDressMyChoice per protestar contra les dones que eren violades per anar amb una faldilla. La cap del districte de Dedza a Malawi, Theresa Kachindamoto, ha anul·lat 850 matrimonis de menors i ha prohibit pràctiques d’iniciació sexual en nenes. Aquests són alguns exemples d’accions i històries pel canvi que la campanya HeForShe ha impulsat i que han tingut ressò mediàtic a la societat.

“Si sóc nena, s’espera que sigui una princesa. Si sóc nen, s’espera que sigui un heroi”. Aquestes paraules del vídeo podrien haver sigut pronunciades per l’actriu Emma Watson en el seu discurs com ambaixadora de Bona Voluntat de l’ONU Dones per presentar la campanya HeForShe. Més coneguda pel personatge d’Hermione a Harry Potter, en el seu discurs Watson va demanar als homes que es posin la samarreta de la campanya perquè les seves filles, germanes i mares puguin estar lliures de prejudicis. Lligada al món del cinema, l'actriu es considera feminista i amb consciència de gènere i per aquest motiu va engegar la campanya.

La iniciativa de l’organització en defensa de les dones també convida a la ciutadania a fer diferents accions com cinefòrums, pintar murals, crear Tertúlies literàries al voltant de llibres com Jo sóc la Malala, fer un voluntariat o pujar una foto a les xarxes socials amb el hashtag #HeForShe. Per més informació sobre com pots col·laborar, pots accedir al següent enllaç.

Afegeix un comentari nou