Vols fer un voluntariat internacional?

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar

Vols fer un voluntariat internacional?

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

La Fundació Catalunya Voluntària presenta diferents projectes per fer una estada solidària a l’estranger mitjançant el programa EVS.

La Fundació Catalunya Voluntària (FCV), que té com a un dels seus objectius fomentar el reconeixement del voluntariat com una eina de formació de les persones que hi participen, a més de promoure’l com a eina per a millorar la societat, ha presentat diferents projectes inscrits dins del programa de Servei de Voluntariat Europeu (EVS) per fer una estada solidària a diferents països del món.

El Servei de Voluntariat Europeu ofereix la possibilitat a joves entre 18 i 30 anys d’ampliar la seva formació, viure una experiència intercultural i conèixer diferents realitats. En aquest sentit, la FCV que precisament fomenta i reconeix aquests valors, ofereix els següents projectes EVS per fer un voluntariat internacional a països de la Unió Europea.


1) Mountain Assistants

Organitzat per Union of European Rovers in Bulgaria, necessiten a una persona voluntària, del 15 de juny al 15 d’octubre del 2016 a Dolni Lozen (Bulgària). Les activitats dels voluntaris i voluntàries són: assistència per fer trekking segur a les muntanyes, protecció ambiental, millorar el coneixement dels i les joves sobre el càmping i les activitats a l’aire lliure. La data límit d’inscripció és el 15 de maig. Per més informació, es pot consultar el següent enllaç.


2) Multi Kulti

Organitzat per Polites Association, ofereixen 2 places de voluntariat del 2 de juliol al 28 d’agost del 2016 a Szczecin (Polònia). La idea del projecte és que el voluntariat prepari tallers, dirigits a nens i nenes d’entre 9 i 13 anys, per presentar-los la seva cultura, llengua i tradicions. La data límit per fer la inscripció és el 29 de maig. Per més informació, es pot consultar el següent enllaç.


3) Serveix, viu l’experiència i aprèn a Marijampole!

Organitzat per Marijampole Children Family Home, cerquen una persona voluntària de l’1 de juliol del 2016 fins al 30 de juny del 2017 a Marijampole (Lituània). El projecte consisteix a col·laborar en l’assistència de treballadors i treballadores socials de la casa d’acollida de Marijampole. La data límit per fer la inscripció és el 29 de maig del 2016. Per més informació, es pot consultar el següent enllaç.


4) Voluntariat amb gent gran

Organitzat per Kaunas Generation House, busquen a un voluntari o voluntària de l’ d’agost del 2016 fins al 31 de juliol del 2017 a Kaunas, Lituània. Les persones voluntàries ajudaran en l’organització d’activitats diàries per la gent gran del centre com jocs, exercicis, esports, artesania, música, lectura, etc. La data límit per fer la inscripció és el 29 de maig. Per més informació, es pot consultar el següent enllaç.

Comentaris

Bona tarda,

estic interesat en realitzar un voluntariat eurpeu en l'àmbit de l'educació o alguna feina relacionada amb nens. M'agradaria poder realitzar-lo a patir del setembre del 2016, quins possibles projectes teniu? La idea és també realitzar-lo amb la meva parella. Els dos hem estudiat el grau en Educació Primària.

Salutacions cordials,

Carlos Ruiz.

Bona tarda Carlos,

En aquest cas, pots mirar projectes de voluntariat EVS, on podràs filtrar per àmbits, també per educació.

https://europa.eu/youth/volunteering/evs-organisation_en

T'adjunto també un enllaç que us pot ser útil: www.cocat.org

És la Coordinadora de Camps de Treball Internacionals de Catalunya, allà podreu trobar projectes i us poden assessorar per participar en el voluntariat que més encaixi amb les vostres necessitats.

Moltes gràcies,

Esperem haver resolt els dubtes,

Cordialment,

Rubén,

Afegeix un comentari nou