Vols fer un voluntariat internacional aquest 2017?

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Vols fer un voluntariat internacional aquest 2017?

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

En aquest recull podràs trobar les darreres ofertes de voluntariat a l’estranger.

El voluntariat internacional consisteix a involucrar-se en un projecte durant un període de temps concret per treballar en àmbits tan diversos com la cooperació pel desenvolupament, el respecte als drets humans, la construcció de la pau, les desigualtats socials, etc. Alguns projectes de voluntariat són de llarga durada, és a dir, es desenvolupen en un any aproximadament. D’altres, són de curta durada, per tant, són projectes d’un mes o menys. Entremig d'aquests dos tipus de projecte, trobem els projectes de mitja durada, aquells que s'estenen durant uns 6 mesos.

Diferents entitats com el Servei Civil Internacional de Catalunya o la COCAT ofereixen places de voluntariat per diferents èpoques de l’any. També hi ha diferents portals per cercar ofertes de voluntariat on el jovent acudeix i filtra per àmbit temàtic (educació, cultura, medi ambient, joventut, etc.) o per país.

A continuació, es presenten les darreres ofertes de voluntariat internacional:

Dates: del 10 de març fins al 3 de novembre de 2017

Tema: Projecte amb infants i activitats a l’aire lliure

Entitat d’acollida: YMCA Fairthorne Group

Informació: L’associació té l’objectiu d’afegir valor a les vides dels joves oferint-los activitats de lleure a l’aire lliure. Aquestes activitats van des de circuits de cordes, fins a activitats aquàtiques o en equip. Els nens i nenes tenen entre 4 i 16 anys, i actualment ofereixen 12 places de voluntariat durant 8 mesos a les seves instal·lacions.

Dates: de l’1 de març de 2017 fins l’1 de març de 2018

Tema: The Refugee Project, un centre per a persones en cerca d’asil

Entitat d’acollida: CVS-Bulgaria

Informació: The Refugee Project és un partenariat entre CVS-Bulgaria, SCI Itàlia i SCI Hongria. El projecte va començar als inicis del 2017 i cerca tres voluntaris o voluntàries per treballar en temes d’integració de les persones refugiades a través d’activitats educatives i participatives. Per més informació sobre les funcions i tasques de cadascuna de les tres places, pots anar al següent enllaç.

Dates: del 16 de febrer de 2017 al 26 de febrer del 2017

Tema: Millorar les condicions del camp d’oliveres de Nablus territori palestí que va ser ocupat per assentaments jueus.

Entitat: MotherLand Workcamp

Informació: El camp de treball està pensat perquè el voluntariat treballi tres dies amb la comunitat agrícola i perquè també puguin compartir temps amb els infants. Per aquesta raó, MotherLand Workcamp ha organitzat algunes activitats amb les escoles locals per proporcionar una experiència única durant dos dies més.

Dates: de l’1 d’abril fins l’1 d’octubre del 2017

Tema: Protegir la fauna salvatge de Tailàndia i Laos i prevenir la destrucció del seu hàbitat, així com educar i conscienciar a les comunitats locals de la importància de preservar la biodiversitat del país:

Entitat: Associació Blua Eco-Voluntariat

Informació: El voluntariat és un projecte de conservació ambiental on es realitzaran accions en contra del tràfic d’animals. Actualment hi ha 20 vacants i es requereix que els voluntaris i voluntàries tinguin ganes de treballar amb animals, especialment amb elefants i amb la fauna asiàtica.

Dates: de l’1 d’abril de 2017 a l’1 de març del 2018

Tema: Projecte educatiu i social ubicat a San Cristóbal de las Casas, en un centre que acull a nens i nenes provinents de barris marginals o famílies en risc d’exclusió social. Es fa una intervenció pedagògica amb la missió de donar una oportunitat educacional i laboral als nens.

Entitat: ONG Voluntariat

Informació: Les tasques del voluntariat seran el reforç i repàs escolar de totes aquelles assignatures impartides al centre. També realitzarà dinàmiques/jocs motivacionals, treball en equip, atenció individualitzada, activitats esportives, etc. A més, impartirà algunes formacions bàsiques en informàtica i depenent del seu perfil, dissenyarà diferents propostes d’intervenció pedagògica.

Afegeix un comentari nou