Vols fer un voluntariat internacional per començar el 2018?

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
Una voluntària d'esquena mostra la seva samarreta. Font: Joint Base Langley-Eustis
Una voluntària d'esquena mostra la seva samarreta. Font: Joint Base Langley-Eustis
Eslògan de la campanya pel Dia Internacional del Voluntariat. Font: UN
Eslògan de la campanya pel Dia Internacional del Voluntariat. Font: UN
Ivancice, un dels pobles on es desenvolupen els projectes de voluntariat. Font: Wikimedia
Ivancice, un dels pobles on es desenvolupen els projectes de voluntariat. Font: Wikimedia
Logo de MJC Le Point, associació a Normandia. Font: MJC Le Rond-Point
Logo de MJC Le Point, associació a Normandia. Font: MJC Le Rond-Point
Voluntàries en un projecte cultural.  Font: Hoby NYE, Flickr
Voluntàries en un projecte cultural. Font: Hoby NYE, Flickr

Vols fer un voluntariat internacional per començar el 2018?

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

El 5 de desembre se celebra el Dia Internacional del Voluntariat, que reconeix la tasca voluntària de milers de persones a tot el món.

La pau i el desenvolupament sostenible necessiten voluntariat. Aquest és el missatge que vol transmetre enguany el Dia Internacional del Voluntariat, que any rere any se celebra el 5 de desembre. Aquest any, el lema de la campanya mundial és el #VolunteersActFirst, que traduït en català vol dir “El voluntariat: els primers a actuar”. El dia que reconeix la tasca voluntària de milers de persones al món té l’objectiu de sensibilitzar, fer prendre consciència i cridar l’atenció sobre la importància del voluntariat arreu del món.

L’any 1985, l’Assemblea General de les Nacions Unides va convidar a tots els governs a celebrar tots els anys un dia dedicat al voluntariat. L’acció de fer un projecte de voluntariat contribueix cap a l’assoliment dels Objectius del Desenvolupament del Mil·lenni, una sèrie de fites que volen acabar amb la pobresa, la fam, les malalties, la contaminació i degradació mediambiental o la discriminació cap a les dones.

En honor al Dia Internacional del Voluntariat, es proposen un seguit d’oportunitats per començar l’any fent un voluntariat a un altre país. Entitats no lucratives de tot el món necessiten persones que gràcies a les seves habilitats contribueixin a millorar els seus projectes en àmbits com la defensa dels drets humans, l’educació, la salut, l’entorn rural.

1. Servei Voluntari Europeu a Ivancice

Dates: 8.1.2018 – 31.12.2018

Ubicació: Ivancice (República Txeca)

Organització d’acollida: SVC Ivancice

Vacants: 1

Tasques: Les tasques consistiran en activitats pedagògiques amb joves, participació en esdeveniments públics, realització d’activitats pel centre obert i organització regular de la seva cultura i país. A més, la persona voluntària podrà combinar aquestes activitats amb els seus interessos: mitjans de comunicació, esport, creació, dansa, etc.

2. Youth, culture and MEDIA

Dates: 1.9.2018 – 31.08.2019

Ubicació: Normandia (França)

Organització d’acollida: MJC Le Rond-Point

Vacants: 2

Tasques: La missió de la persona voluntària serà promoure la ciutadania europea al món, fer servir les ràdios i televisions en línia per assolir els objectius del projecte, participar i organitzar activitats i esdeveniments culturals de l’associació i desenvolupar el seu propi projecte personal.

3. Fes tot el que puguis pels infants migrats!

Dates: 5.1.2018 – 2.4.2018

Ubicació: Gaziantep (Turquia)

Organització d’acollida: Gaziantep Egitim ve Genclik Dernegi

Vacants: 10

Tasques: En aquest voluntariat de curta durada les persones seleccionades organitzaran activitats educatives i d’aprenentatge per a nens i nenes de Síria i d’Afganistan de dilluns i divendres. L’organització d’acollida treballa amb una xarxa d’entitats a la ciutat de Gaziantep per donar suport a les famílies en el desenvolupament educatiu dels seus fills i filles.

4. Explorant la diversitat

Dates: 7.1.2018 – 31.8.2018

Ubicació: Barcelona

Organització d’acollida: Fundació Catalunya Voluntària

Vacants: 1

Tasques: El projecte tindrà dues línies principals. D’una banda, la persona voluntària donarà suport a les tasques de comunicació: penjar continguts web, xarxes socials, sessions amb gent local sobre el programa EVS, traduccions del castellà a l’anglès i viceversa, etc. D’altra banda, també col·laborarà en tallers per la ciutadania de Barcelona amb l’objectiu de promoure espais multiculturals i d’intercanvi d’experiències.

5. Formació cultural de folk a Suècia

Dates: 1.2.2018 – 31.1.2019

Ubicació: Växjö, Suècia

Organització d'acollida: Medborgarskolan region öst

Vacants: 1

Tasques: El voluntariat treballarà en un estudi de dansa anomenat Kulturama Preparandum en activitats de música. Les tasques de la persona voluntària seran arxivar i ordenar la llista d’assistents a les diferents formacions, gestionar les xarxes socials, preparar les sales i l’equipament per a les activitats durant la tarda, assistir a classes d’street dance, preparar la logística i el calendari d’un gran espectacle i fer inventari relacionat amb la dansa i materials musicals.

Afegeix un comentari nou