Vols participar al XI Premi de Periodisme Solidari “Memorial Joan Gomis”?

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Vols participar al XI Premi de Periodisme Solidari “Memorial Joan Gomis”?

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

Diferents entitats convoquen una nova edició del reconeixement, amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. El termini per presentar candidatures finalitza el 5 de setembre.

En una nova edició del reconeixement, s’ha convocat el XI Premi de Periodisme Solidari “Memorial Joan Gomis” sobre persones, institucions o col·lectius que lluiten contra les desigualtats Nord-Sud, la pobresa i l’exclusió social o que destaquen pel seu compromís a favor de la solidaritat, la pau, els drets humans i l’entesa entre cultures i religions. El Memorial es convoca per mantenir viva la memòria de Joan Gomis Sanahuja, amb una àmplia trajectòria com a promotor de la cooperació internacional i dels valors de la pau.

En aquest sentit, les entitats convocants del Premi són: Justícia i Pau, Cristianisme i Justícia, FundiPau, Mans Unides, Fundació Cultura de Pau, Facultat de Comunicació Blanquerna – Universitat Ramon Llull, i les revistes El Ciervo i Foc Nou, amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

El premi inclou dues modalitats: una d’obres periodístiques en català o castellà (modalitat A) i una altra de trajectòries periodístiques (modalitat B). El termini per presentar candidatures d’ambdues modalitats finalitzarà el dilluns 5 de setembre. Les candidatures guanyadores de cada modalitat rebran com a premi la quantitat de 1.500€, un diploma acreditatiu i una il·lustració original feta per Joan Gomis. A continuació es presenten les bases de la candidatura.

Bases de la convocatòria

  • En la modalitat A es premien obres periodístiques escrites o audiovisuals de qualsevol gènere (article, entrevista, reportatge, entre d’altres), inèdites o publicades. En cas que sigui una obra publicada, no podrà ser anterior a l’1 de gener de 2015. Les obres han d’informar i fer visible l’acció de persones, institucions o col·lectius que lluitin contra les desigualtats, la pobresa i l’exclusió social. També que destaquin el seu compromís o activitats a favor de la solidaritat, la pau, els drets humans o l’entesa entre cultures i religions. L’extensió de paraules no ha de superar les 5.000, o en el cas dels audiovisuals, una durada màxima d’1h. Com a màxim es podran presentar dues obres per persona o entitat.

  • En la modalitat B es premien trajectòries periodístiques de persones, institucions, mitjans/programes/seccions periodístiques o iniciatives que mostrin un compromís amb informació que promogui els valors solidaris del Memorial. Per a presentar-se cal elaborar una biografia, perfil o descripció històrica que mostri els mèrits periodístics de la persona, institució, programa o iniciativa. Aquesta biografia s’ha de complementar amb enllaços i arxius adjunts corresponents.

  • Les candidatures d’ambdues modalitats s’han de lliurar per correu electrònic, a l’adreça memorialjoangomis@gmail.com, en format digital. Cal, en tots dos casos, incloure les dades personals i de contacte dels autors. En el cas d’obres audiovisuals també s’admet el lliurament de 5 còpies en DVD o similar suport electrònic (memòria USB) a la següent adreça postal, seu de Justícia i Pau: Carrer de Roger de Llúria, 126, 3-1, 08037 Barcelona (Espanya).

L’acte de lliurament de premis es convocarà per a mitjans de novembre de 2016, en record de l’aniversari de la mort de Joan Gomis. El jurat està format per una persona designada per cada entitat convocant, un representant del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, i també és presidit per un membre de la família de Joan Gomis. Pots consultar totes les bases al següent enllaç.

Afegeix un comentari nou