Àmbit de la notícia
Jurídic

225 curts de més de 20 països han participat a la IV edició Dona’m Cine

Entitat redactora
Suport Tercer Sector – Jurídic
Autor/a
Dani Gallart
  • Dona’m Cine va néixer fa 8 anys com a iniciativa d’Entrepobles. Font: Unsplash.
    Dona’m Cine va néixer fa 8 anys com a iniciativa d’Entrepobles. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
  • Els curtmetratges presentats s’han centrat en les mirades feministes diverses, Font: Unsplash.
    Els curtmetratges presentats s’han centrat en les mirades feministes diverses. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
  • Entre la procedència de les directores destaquen països com Argentina, Brasil, Colòmbia, Mèxic i Perú. Font: Unsplash.
    Entre la procedència de les directores destaquen països com Argentina, Brasil, Colòmbia, Mèxic i Perú. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
  • Una de les temàtiques que més projectes ha rebut ha estat ‘El meu cos, el meu primer territori de llibertat, identitats dissidents’. Font: Unsplash.
    Una de les temàtiques que més projectes ha rebut ha estat ‘El meu cos, el meu primer territori de llibertat, identitats dissidents’. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.

L’edició d’enguany ha continuat tenint com a eix central les mirades feministes diverses, des de la transversalitat, la sororitat, la transformació social i la crítica a l’heteropatriarcat.

Dona’m Cine és un projecte audiovisual de cinema impulsat a través d’internet i que va dirigit a totes aquelles dones que volen expressar-se a través d’una càmera realitzant un curtmetratge.

En aquesta darrera edició, s’han presentat un total de 225 curts de més de 20 països de tot el món. L’acte d’entrega de premis tindrà lloc a Barcelona el 4 de juliol, i dos dies abans, tindrà lloc un acte especial dedicat al premi Berta Cáceres.

Els curtmetratges presentats s’han centrat en les mirades feministes diverses, des de la transversalitat, la sororitat, la transformació social i la crítica a l’heteropatriarcat. Les temàtiques que més projectes han rebut han estat ‘El meu cos, el meu primer territori de llibertat, identitats dissidents’ i ‘Viure en llibertat, vides lliures de violències, dones constructores de pau’.

Entre la procedència de les directores es destaquen països com Argentina, Brasil, Colòmbia, Mèxic, Perú i Espanya, tot i que també s’han rebut films d’Estats Units, França, Xile, Equador, Itàlia, Regne Unit, Marroc i Paraguai entre d’altres.

 

Actes del festival

El 2 de juliol, al Centre de Cultura Francesca Bonnemaison, tindrà lloc la jornada ‘Defensores de Cossos i Territori’ on es projectarà el curtmetratge guanyador de la IV edició de Dona’m Cine en aquesta categoria i es comptarà amb la presència de Maria Ysabel Cedano, directora de DEMUS, Estudio para la Defensa de los Derechos de las Mujeres de Perú.

El 4 de juliol, als Cinemes Girona (Barcelona), tindrà lloc la projecció dels curtmetratges finalistes i el lliurament dels premis del festival. L’acte compta amb la presència del jurat, format per Carla Sospedra Salvadó, productora executiva i vocal de l’associació Dones Visuals, Dolo Pulido León, activista feminista i membre de Ca la Dona i Judith Muñoz Saavedra, activista, investigadora i docent xilena.

 

Dona’m Cine

Dona’m Cine va néixer fa 8 anys com a iniciativa d’Entrepobles, associació de cooperació i solidaritat internacional compromesa amb el feminisme i altres moviments socials, i Doble Banda, productora amb una àmplia experiència en cinema i documentals de contingut social, per fer visibles produccions audiovisuals que no tenen espai en els mitjans de comunicació tradicionals i donar veu a dones en el relat de les seves realitats, sabers i rebel·lies.

El festival ha estat organitzat per l’associació Entrepobles i la productora Doble Banda i compta amb la col·laboració de Dones Visuals, La Bonne-Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, Ca la Dona, FemArt, Estudio para la Defensa de los Derechos de la Mujer, DEMUS, Guarango Cine y Video, Solidaritat i Comunicació (Sicom), Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) i l’Observatori DESC i, amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.
 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari