6 eines per garantir el dret a vot en assemblees virtuals

Suport Tercer Sector - Jurídic
Autor/a: 
Dani Gallart
Algunes eines com Evoting s’encarreguen del funcionament del sistema de votació i el seu cost depèn de les persones votants. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Algunes eines com Evoting s’encarreguen del funcionament del sistema de votació i el seu cost depèn de les persones votants. Font: Unsplash.
Altres com Civiciti permeten el vot secret i ponderat, amb una configuració fàcil. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Altres com Civiciti permeten el vot secret i ponderat, amb una configuració fàcil. Font: Unsplash.

6 eines per garantir el dret a vot en assemblees virtuals

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector - Jurídic

Resum: 

Les aplicacions ofereixen diferents serveis, com el vot secret i ponderat, la delegació de vot o una persona que gestioni l’assemblea.

ADoodle

ADoodle és un servei senzill que organitza un vot o una enquesta anònima per a qualsevol persona usuària. És una eina gratuïta i segura sense cap registre i en la qual només cal configurar una votació amb una llista d’opcions i correus electrònics i deixar que les persones participants s’expressin lliurement i de manera anònima.

L’aplicació té opció de vot secret i vot ponderat, a més de comptar amb un sistema segur i una configuració fàcil. També té la opció de votació d’una vegada. Com a inconvenient, l’eina només es troba en anglès, no compta amb la opció de delegació de vots, ni tampoc per exportar d’Excel a PDF.

Doodle

Doodle també permet votar d’una forma senzilla amb un cost mensual de 5 euros o de 60 euros anuals. Permet el vot secret si es sol·licita per correu, telèfon o adreça i a diferència d’ADoodle es pot exportar d’Excel a PDF. També disposa d’una configuració fàcil amb logos, edicions i plantilles i es poden limitar el número de votacions per opcions. A més, és segur, es poden sincronitzar les reunions amb calendaris i permet la votació d’una vegada.

D’altra banda, tot i el vot secret, l’administrador pot visualitzar tots els vots de les persones participants. Aquest no és ponderat i no es pot delegar.

Evoting

Evoting s’encarrega ell mateix del funcionament del sistema de votació i el seu cost depèn de les persones votants. L’eina permet realitzar un vot tradicional en paper i que compleix amb les mesures estrictes que protegeixen el secret de vot i l’autenticitat de la identitat de la persona votant.

També es pot votar per a assemblees mitjançant una versió en línia, en la qual les persones participants accedeixen amb una prèvia autentificació. Es disposa d’una plataforma per votar i d’una altra per participar a través de conferència, guardant el registre tant de les votacions a veu alçada com de les realitzades a través d’Evoting.

L’eina disposa de vot secret i ponderat, exportador d’Excel a PDF i una configuració fàcil amb plantilles. A més, és un sistema segur, permet la votació d’una vegada, la delegació de vots i durant l’assemblea posa a disposició un/a tècnic/a que ho gestiona tot.

Appsamblea

Appsamblea és un sistema de votació en línia, còmode i segur. L’aplicació la poden utilitzar organitzacions de qualsevol tipus: empreses, associacions, entitats públiques, clubs esportius i col·lectius de qualsevol mida. Totes les votacions són verificades, secretes i inalterables.

Com a avantatges, disposa de vot secret i una configuració senzilla amb plantilles. El seu preu varia en funció de les persones votants i s’encarreguen de tota la gestió, ja que ofereixen una persona tècnica per gestionar l’assemblea. L’organització només ha d’enviar un Excel amb la informació de les persones participants i Appsamblea s'encarrega de la resta.

En contrapartida, l’eina no permet el vot ponderat ni disposa d’exportador d’Excel a PDF. Tampoc té la opció de delegar els vots ni la votació d’una vegada.

Civiciti

Civiciti és especialista en solucions en línia per al foment del vot electrònic, la participació i la transparència. L’aplicació permet el vot secret i ponderat, amb una configuració fàcil i votació d’una vegada. També deixa exportar d’Excel a PDF, amb un sistema segur i delegació de vots.

L’eina s’encarrega de tot i a més ofereix un/a tècnic/a de suport per a les assemblees. El preu del servei va en funció de la quantitat de persones que hagin de votar. L’aplicació permet la opció de contractar paquets i ofereix un preu més econòmic si es contracta més d’una assemblea. Civiti també permet treballar com un col·laborador seu, per si l’organització es vol encarregar de gestionar l’aplicació i dirigir-se directament a la clientela.

Demokratian

Demokratian és una aplicació web que permet realitzar diferents tipus de votacions en línia. És una eina que permet als diferents col·lectius socials i partits polítics realitzar consultes entre les persones associades o simpatitzants d'una forma senzilla.

Com a avantatges, l’eina és un software lliure que el posseeix la persona usuària. D’aquesta manera, es pot descarregar el necessari per muntar-ho en un servidor propi. A més, és gratuït i permet el vot secret i ponderat. També és un sistema segur i es pot realitzar la votació d’una sola vegada.

Com a inconvenient, és una eina que genera costos amb el servidor, el manteniment de la seva base de dades, la creació dels vots, els canvis a la web d’accés al servei web i el requeriment d’un programador web. Tampoc disposa d’un exportar d’Excel/PDF ni de la delegació de vots. És una eina només recomanable amb un alt coneixement informàtic per a la seva gestió.

Afegeix un comentari nou