Aprovada la Llei del Voluntariat estatal

Autor/a: 
Montse Agudo
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Aprovada la Llei del Voluntariat estatal

Autor/a: 
Montse Agudo

Resum: 

El passat dia 1 d’octubre es va aprovar al Congrés dels Diputats la Llei del Voluntariat estatal.

El passat dia 1 d’octubre el Ple del Congrés dels Diputats va aprovar la Llei del Voluntariat estatal, que té com a finalitat regular les activitats voluntàries i que substitueix l’actual norma de l’any 1996.

Actualment a l’Estat espanyol hi ha 6.000.000 de persones voluntàries

Una de les principals novetats a ressaltar de la normativa, és el fet d’establir que els menors de 16 anys puguin participar en activitats de voluntariat, sempre i quan disposin de l’autorització dels seus tutors legals.

Al mateix temps, també fa referència a la necessitat de garantir la igualtat d’oportunitats a l’hora de desenvolupar una tasca voluntària tant pel que fa a les persones amb discapacitat com a la gent gran.

Una altra qüestió que es recull a la nova llei és la promoció de reduccions de jornada o adaptació de la mateixa per a poder desenvolupar accions de voluntariat, sempre i quan existeixi un acord en aquest sentit.

Pel que fa a les entitats sense afany de lucre, fa especial esment als seus treballadors i treballadores, els quals només podran fer voluntariat dins les mateixes quan es tracti d’una activitat diferent a la seva tasca remunerada i fora del seu horari laboral.

Tot i així, al llarg del seu tràmit parlamentari, els principals grups de la oposició han criticat, tant al Congrés com al Senat, que la Llei del Voluntariat estatal és insuficient i que envaeix competències.

Afegeix un comentari nou