Aprovat el Consell de l'Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Aprovat el Consell de l'Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya

Resum: 

Catalunya compta amb més de 15.000 associacions actives, 2.500 fundacions i més de 600.000 persones voluntàries. Aquesta situació ha propiciat la creació del Consell de l'Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya.

Entre els acords de govern del passat 1 de juny es troba l’aprovació de la creació d’aquest òrgan consultiu que s'encarregarà d'assessorar la Generalitat en matèries associatives i de voluntariat.

El nou organisme neix de la fusió de la Comissió Rectora del Pla Nacional de l'Associacionisme i el Voluntariat (PNAV) i del Consell de Voluntariat.

El Consell, en el qual hi participen únicament federacions, està dividit en 5 àmbits: Social, Comunitari, Cultural, Internacional i Ambiental.

La Federació Catalana de Voluntariat Social ha estat escollida en l’àmbit social juntament amb ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social) i FECEC (Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer). Les tres federacions representaran persones i col•lectius necessitats, amb unes característiques problemàtiques que dificulten la seva integració i el seu benestar.


La durada del Consell és indefinida i es renova totalment cada tres anys. El Consell de l'Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya tindrà la funció de fer el seguiment i l'avaluació del PNAV.

Aquest pla persegueix:
- el creixement quantitatiu i qualitatiu del sector,
- l’impuls a la seva modernització i innovació,
- el compromís de transparència i l’exigència per la qualitat,
- el foment del treball en xarxa i
- la col•laboració, l’aprofundiment de la democratització i la participació a les entitats,
- l’increment de la incidència política d’aquestes organitzacions i l’aposta sense complexes per a la justícia social.

Llegir més

Afegeix un comentari nou