Avancem cap a la igualtat efectiva entre dones i homes!
Comparteix
El passat 6 de març, la consellera de Benestar i Família va reiterar durant la Comissió d’Igualtat de les Persones del Parlament de Catalunya el compromís de la Generalitat d’aprovar l’avantprojecte de llei per a la igualtat efectiva entre dones i homes aquest 2013.
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, junt amb la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell, van comparèixer ahir a la Comissió d’Igualtat de les Persones del Parlament de Catalunya per exposar els objectius i actuacions del Departament en l’àmbit de polítiques d’igualtat.
Al mateix temps, la consellera va aprofitar per reiterar el compromís de la Generalitat d’impulsar la Llei per a la igualtat efectiva entre dones i homes. L’objectiu és iniciar el seu tràmit parlamentari al llarg d’aquest any 2013.
La finalitat d’aquesta regulació és garantir l’aplicació pràctica i efectiva del dret a la igualtat entre dones i homes
Aquesta Llei es fonamenta en què la igualtat i no discriminació per raó de sexe és un principi bàsic del sistema universal dels drets humans, reconegut tant en el ordenament jurídic internacional com en el nostre propi ordenament.
Per tant, la pretensió del Govern amb aquesta regulació és que es garanteixi l’aplicació pràctica d’aquest dret a la igualtat reconegut en els textos legals.
Els principals objectius d’aquest avantprojecte són els següents:
- Executar una política que garanteixi i desenvolupi els drets de les dones.
- Assolir una societat on les dones i homes siguin lliures per desenvolupar les seves capacitats personals i prendre decisions sense les limitacions imposades pels rols tradicionals per motiu del sexe.
- Garantir que es facin visibles, valorin i potenciïn les tasques, aspiracions, experiències i necessitats de les dones i homes.
La consellera ha insistit en què la voluntat de la llei és la construcció de noves referències de relació entre dones i homes basades en el respecte, afavorint l’eliminació del sexisme a les estructures socials, culturals, econòmiques i polítiques.
Neus Munté també ha volgut agrair l’aportació dels moviments feministes i l’aportació de totes les dones que han lluitat pels seus drets i els de totes.
En aquest sentit, també ha tingut una importància cabdal el moviment associatiu, tal i com es va fer palès el passat dia 12 de febrer a l’homenatge i reconeixement públic que la Generalitat ret a les associacions de dones que van complir 25 anys de trajectòria en el 2012.
Aquest acte també va estar presidit per la Consellera de Benestar Social i Família, acompanyada de la Presidenta de l’Institut Català de les Dones i va destacar la importància del teixit associatiu femení per avançar cap a la igualtat d’oportunitats.
Actualment, a Catalunya, hi ha 1.177 associacions de dones. De les entitats homenatjades es va destacar la seva tasca per a l’empoderament de les dones, així com el seu paper com a agents socials per aconseguir la igualtat efectiva entre dones i homes.
Afegeix un nou comentari