Barcelona acorda una renda mínima infantil

Autor/a: 
Montse Agudo
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Barcelona acorda una renda mínima infantil

Autor/a: 
Montse Agudo

Resum: 

L’Ajuntament de Barcelona lliurarà una paga de 100 euros mensuals a les famílies que viuen sota el llindar de la pobresa i tenen menors a càrrec.

L’Ajuntament de Barcelona, actualment amb Xavier Trias al capdavant, i el partit de l’oposició, el PSC, han arribat a un acord, pel qual lliuraran 100€ mensuals a les famílies sense recursos que tenen infants a càrrec.

Aquesta mesura va ser pactada entre el govern municipal actual i l’alcaldable socialista, Jaume Collboni, a canvi de que el PSC s’abstingués en la votació del pressupost municipal i permetés l’aprovació dels comptes.

Aquesta renda mínima infantil, és pionera a l’Estat i, al llarg del 2015, arribarà a 7.500 dels 42.700 infants que viuen actualment en situació de vulnerabilitat a Barcelona, entre els quals, 3.850 es considera que viuen en una situació de pobresa extrema.

El consistori municipal reservarà per al 2015 un fons de 9,2 milions d’euros per poder assegurar aquesta renda infantil.

Una previsió podria ser que la demanda desbordi el pressupost, en aquest cas, la prioritat serà per als sol·licitants amb rendes més baixes.

Aquest acord també ha vingut acompanyat d’altres mesures per pal·liar les situacions de major vulnerabilitat, com per exemple, s’ha destinat 8,3 milions d’euros a programes ocupacionals, que es distribuiran entre formació professional i especialitzada per a 2000 aturats de llarga durada, a beques, i a bonificacions per les empreses contractants d’alumnes d’FP.

També s’ha previst una ajuda de 2,5 milions per donar cobertura a les 17.000 famílies en situació de pobresa energètica, la rebaixa del preu del transport metropolità (T10), i una partida que permeti obrir vuit centres d’escola bressol, és a dir, 600 noves places públiques.

Afegeix un comentari nou