Benestar Social i Família ha emès més de 73.000 expedients d'estrangeria
Comparteix
El Departament de Benestar Social i Família ha emès 73.216 informes d’estrangeria des de que va assumir les noves competències en aquest àmbit, a l’any 2011.
A l’any 2011, el Departament de Benestar Social i Família, per mitjà de la Direcció General d’Immigració, va assumir noves competències en matèria d’estrangeria fruït de l’entrada en vigor de l’últim reglament de la Llei sobre Drets i Llibertats dels Estrangers a l’Estat Espanyol.
Catalunya va ser el primer territori de l’Estat Espanyol que va assumir l’acreditació del grau d’integració per accedir a l’arrelament social, l’esforç d’integració per renovar o modificar la residència temporal i l’adequació de l’habitatge per sol·licitar el reagrupament familiar o renovar les autoritzacions de residència de familiars reagrupats.
Des de l’assumpció d’aquestes competències -l’any 2011- fins a finals del 2013, el Departament de Benestar Social i Família ha emès 73.216 informes d’estrangeria.
De tots els informes tramitats per la Direcció General d’Immigració, 64.165 van ser favorables. Amb relació als informes no favorables, els principals motius sol ser el desconeixement d’una de les llengües oficials de Catalunya o, en els casos de reagrupament, que l’habitatge sigui inadequat per acollir persones.
Els principals sol·licitants són persones originaries del Marroc, Pakistan, Bolívia, l’Índia,la Xina, Hondures, Senegal, Paraguai, Colòmbia i Gambia, entre d’altres
Quant a les demarcacions, la majoria d’expedients pertanyen a Barcelona, seguida per Girona, Tarragona, Lleida i Terres de l’Ebre.
Una dada ha remarcar és que al llarg del 2013 ha disminuït el nombre de sol·licituds respecte a l’any 2012, concretament hi ha hagut 5.000 sol·licituds menys.
Per tramitar un informe, primer s’ha de presentar la sol·licitud a l’Ajuntament que correspongui. Acte seguit, s’envia la documentació a la Direcció General per a la Immigració, la qual, emet el sentit favorable o desfavorable. Posteriorment, la Generalitat envia una còpia de la valoració al municipi, a la persona interessada i a les oficines d’estrangeria del Govern Espanyol, el qual, té la competència final per resoldre els expedients.
Afegeix un nou comentari