Carles Barba: els reptes del sector són el canvi de les ONG i la creació de noves aliances

Autor/a: 
Suport Associatiu

Carles Barba: els reptes del sector són el canvi de les ONG i la creació de noves aliances

Autor/a: 
Suport Associatiu

Resum: 

Carles Barba, vicepresident de la Fundesplai (Fundació Catalana de l’Esplai), ens explica quins són, segons ell, els reptes de futur de l'associacionisme i el voluntariat.

És necessari que les entitats del Tercer Sector operin un canvi substancial

La crisi econòmica i institucional, el qüestionament de la intermediació de les ONG i les seves estructures de representació, la reducció dels pressupostos públics, la societat digital, l'emergència de nous moviments socials, entre d’altres, obliguen el Tercer Sector a canviar substancialment si vol donar respostes noves a una nova societat.

Tots aquests factors són representatius d’un canvi d’època i posen en dubte els paràmetres actuals de les entitats del Tercer Sector que s'hauran de reinventar.

Cal que les entitats cooperin i col·laborin creant noves aliances

El Tercer Sector s'ha de relacionar de forma més oberta, col·laborativa i autònoma amb els diferents agents: administracions, nous moviments socials, món empresarial i acadèmic i mitjans de comunicació.

Quan es tracta de treballar per l'interès comú i l’interès públic, compartir coneixement, capacitats, recursos i protagonisme és molt més efectiu que competir i treballar de forma separada i aïlladament.

Torna a la pàgina dels reptes de futur

Afegeix un comentari nou