DINCAT i AEES reclamen un nou model d’integració laboral per a les persones amb discapacitat intel·lectual

Suport Tercer Sector – Jurídic
Autor/a: 
Dani Gallart
Un dels temes de la reunió ha estat la Llei de serveis a les persones. Font: Dincat. Font: Font: Dincat.
Un dels temes de la reunió ha estat la Llei de serveis a les persones. Font: Dincat.
Dincat ha expressat la seva preocupació pel nou model d’integració laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Dincat ha expressat la seva preocupació pel nou model d’integració laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual. Font: Unsplash.

DINCAT i AEES reclamen un nou model d’integració laboral per a les persones amb discapacitat intel·lectual

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector – Jurídic

Resum: 

Les entitats demanen una llei d’acció concertada que enforteixi el model català de serveis a les persones amb discapacitat intel·lectual, i la voluntat que la llei de serveis a les persones reforci el paper de les entitats no lucratives.

Aquest passat 5 de setembre, el President de Dincat Federació i l’Associació Empresarial d’Economia Social (AEES Dincat), Manel Palou, i el director, Carles Campuzano, es van reunir amb el President del Parlament, Roger Torrent, per tractar els temes més rellevants que afecten el sector.

A la trobada s’ha fet entrega del ‘Llibre Blanc per a la formació, ocupació i treball de les persones amb discapacitat i especials dificultats als centres especials de treball de Catalunya’.

El llibre recull els principis i eixos claus per co-crear un nou model de Centres Especials de Treball (CET) i així garantir el dret al treball de les persones amb discapacitat i especials dificultats.

Dincat ha expressat la seva preocupació pel nou model d’integració laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual, un model que consideren que ha de seguir sent sostenible, d’èxit i que garanteixi l’ocupació i el dret al treball d’un col·lectiu especialment vulnerable i amb singularitats específiques que requereix concretar-ne les solucions.

Llei de serveis a les persones

Un dels altres temes de la reunió ha estat la Llei de serveis a les persones. L’associació i la federació han expressat la urgència de tirar cap a endavant aquesta llei, amb l’objectiu de reforçar el paper de les entitats no lucratives. Actualment, a Catalunya n’hi ha més de 7.500 entitats que presten serveis a més d’un milió de persones.

Per finalitzar la sessió, s’ha traslladat al president, Roger Torrent, la necessitat de reforçar el tercer sector català, a través de la Llei d’acció concertada i també d’un major reconeixement social, de millorar el model de col·laboració público-social i de donar suport a les entitats en els processos d’innovació, en la internacionalització i en la millora competitiva.

Afegeix un comentari nou