El canal de denúncies serà obligatori a partir de l’1 de desembre 2023

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Eugenia Ifer
La normativa obliga totes les entitats amb una plantilla de cinquanta o més persones treballadores a tenir un canal de denúncies.  Font: Eugenia Ifer.
La normativa obliga totes les entitats amb una plantilla de cinquanta o més persones treballadores a tenir un canal de denúncies. Font: Eugenia Ifer.
L’eina GlobaLeaks permet personalitzar el canal de denúncies de les entitats. Font: Eugenia Ifer.
L’eina GlobaLeaks permet personalitzar el canal de denúncies de les entitats. Font: Eugenia Ifer.

El canal de denúncies serà obligatori a partir de l’1 de desembre 2023

Autor/a: 
Eugenia Ifer
Suport Tercer Sector

Resum: 

El canal de denúncies serà obligatori per a les organitzacions que tinguin cinquanta o més persones treballadores.

El 13 de març de 2023 va entrar en vigor la Llei 2/2023, 20 de febrer, reguladora de la protecció de les persones que informin sobre infraccions normatives i de lluita contra la corrupció, una normativa que pretén protegir les persones que informen sobre la vulneració de l’ordenament jurídic en el marc d’una relació professional.

Ja vam informar que com a termini màxim el 13 de juny de 2023 les entitats amb més de 250 persones treballadores havien de tenir-ne un. A partir de l’1 de desembre és el torn de totes les entitats que tinguin en plantilla cinquanta o més persones treballadores.

La normativa obliga les organitzacions pertinents a tenir un sistema d’informació intern, a partir del qual, en cas que les persones treballadores tinguin constància d’una presumpta infracció normativa puguin donar-la a conèixer anònimament, sentin-se protegides de possibles futures represàlies.

Per aquesta raó, les entitats han de disposar d’una eina que permeti oferir el canal de denúncies. Des de Xarxanet, fa uns mesos, vam crear un recurs sobre GlobaLeaks, una eina gratuïta i segura per tenir el canal de denúncies, es pot accedir amb ‘aquest enllaç’.

Per resoldre qüestions relacionades amb els canals de denúncies o altres relatives a la gestió de les entitats sense ànim de lucre es pot contactar amb els serveis d'assessorament.

Afegeix un comentari nou