El Govern espanyol amenaça amb la il·legalització de Facua

Autor/a: 
Montse Agudo

El Govern espanyol amenaça amb la il·legalització de Facua

Autor/a: 
Montse Agudo

Resum: 

L’associació Facua- Consumidores en Acción ha rebut una carta del Govern Espanyol en la qual se li demana que en el termini de 15 dies hàbils paralitzi totes les seves campanyes contra les retallades en Sanitat i Educació o bé serà expulsada del Registre Estatal d’Associacions de Consumidors i Usuaris.

El passat 30 de juliol, l’associació Facua-Consumidores en Acción va rebre una carta signada per Pilar Farjas (Presidenta de l’Institut Nacional de Consum) en la qual es requeria a l’associació la retirada en el termini de quinze dies de totes les campanyes en contra de les retallades en Sanitat, Educació o contra la pujada de l’IVA publicades en el seu web.

Aquest requeriment inclou tant la retirada del contingut actual del web, així com la demanda de que l’associació s’abstingui de realitzar en el futur qualsevol altre acció en aquest sentit. La justificació d’aquesta petició, segons Pilar Farjas, és que Facua s’ha extralimitat de les seves funcions.

Finalment, aquest requeriment conclou dient que si Facua no compleix amb aquesta sol·licitud, l’associació perdrà la condició d’Associació de Consumidors i Usuaris i es procedirà a la seva exclusió del Registre Estatal de Consumidors i Usuaris.

La il·legalització de Facua també tindria com a conseqüència la retirada de les subvencions que rep actualment i la seva expulsió dels òrgans consultius d’àmbit estatal dels que forma part, com per exemple, del Consell de Consumidors i Usuàris (UCU). També perdria el dret de presentar accions judicials en defensa d’interessos difusos.

Davant d’aquesta situació, el portaveu de Facua ha dit que l’associació seguirà amb les seves campanyes i que si són exclosos del Registre d’associacions de consumidors, aniran als Tribunals.

L’organització, que té gairebé 100.000 associats, ha convocat una reunió extraordinària de la seva Junta directiva a nivell nacional pel proper 13 d’agost a fi de tractar aquesta qüestió. També ha declarat que en els propers dies iniciaran contactes amb organitzacions socials i polítiques (nacionals i internacionals) i amb d’altres organitzacions de consumidors.INC

Llegir més

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou