El govern espanyol reobre el Centre d’Internament d’Estrangers

Suport Tercer Sector – Jurídic
Autor/a: 
Suport Associatiu
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

El govern espanyol reobre el Centre d’Internament d’Estrangers

Autor/a: 
Suport Associatiu
Suport Tercer Sector – Jurídic

Resum: 

Tot i l’orde de tancament de l’Ajuntament de Barcelona, el govern espanyol ha reobert el Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca, tancat des del 5 de novembre de 2015.

El CIE de Zona Franca és objecte de polèmica des de fa temps per les condicions en què es troben les persones internes. Hi ha associacions i col·lectius que han exigit que no es tornés a reobrir des que es va decidir el tancament el passat mes de novembre per ordre judicial, tenint en compte les condicions en que es trobava.

La problemàtica s’ha reactivat en el moment en què l’ajuntament ha ordenat tancar el centre d’estrangers per irregularitats motivades per la manca de llicència municipal i el mateix dia, el Ministeri d’Interior ha decidit reobrir-lo al·legant que aquest tipus d’institucions no necessiten llicència municipal.

L’Ajuntament enviarà tècnics per comprovar la utilització del centre, i en cas de funcionar com a centre d’internament pot decidir imposar una multa i/o precintar el recinte.

Els CIEs són centres on es tanquen a les persones estrangeres que es troben a l’Estat espanyol en situació administrativa irregular fins que es resolt si cal o no retornar-les al seu país d’origen.

L’estada als CIEs no hauria d’excedir de 60 dies però no sempre es compleix i, a més,la Campanya Tanquem els CIE ha denunciat que les condicions en aquests centres no són respectuoses amb els drets humans.

Aquesta situació ha provocat manifestacions de col·lectius indignats amb el manteniment d’aquest tipus d’instal·lacions on es poden tancar persones que simplement han comès una infracció administrativa, coincidint amb altres que sí han comès delictes, qüestió que pot provocar problemes de convivència com ja ha ocorregut al passat.

Afegeix un comentari nou