El lleure acorda mantenir la ultraactivitat del seu conveni

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

El lleure acorda mantenir la ultraactivitat del seu conveni

Resum: 

Els sindicats i les patronals acorden mantenir les condicions de treball dels treballadors afectats pel Conveni del Lleure.

El passat diumenge 7 de juliol estava previst que el 80% dels convenis denunciats davant les administracions entre l’1 de gener de 2006 i el 7 de juliol de 2012 decaurien o finalitzarien el període anomenat d’ultraactivitat, segons el previst a la darrera reforma laboral, afectant quasi dos milions de treballadors i al voltant de 1.500 convenis.

Des del moment en què es va conèixer el perjudici que això podia provocar al sector i a tots els treballadors contractats, els diferents sindicats (UGT i CCOO) i les patronals del Lleure (La Confederació, ACELLEC i ACCAC) es van posar a treballar per solucionar la situació amb l’objectiu de protegir els treballadors de la indefensió que provoca quedar-se sense conveni.

Finalment, la primera setmana de juliol es va registrar al Departament d’Empresa i Ocupació l’acord signat entre els sindicats i les patronals per mantenir en vigor l’actual conveni col·lectiu del lleure educatiu i sociocultural de Catalunya.

Amb aquest acord, el que es fa és prolongar el període d’ultraactivitat més enllà del dia 7 de juliol, és a dir, es prolonga el temps que el conveni podrà continuar sent negociat mantenint-se la seva aplicació com fins ara.

Aquesta signatura posa de manifest el compromís dels signants per evitar la desregularització d’un sector que havia aconseguit importants fites en aquest sentit els últims temps, així com la garantia del manteniment de les actuals condicions de treball pels treballadors, esquivant que siguin d’aplicació altres normes supletòries amb pitjors condicions laborals.

Per tant, malgrat que la reforma laboral establia com a data límit el 7 de juliol per arribar a pactar un nou conveni, amb aquest acord es ratifica el que disposa el mateix articulat del conveni del Lleure, en el seu article 3, pel qual el Conveni Col·lectiu de Lleure Educatiu continuarà en vigor mentre no se’n signi un de nou.

Declaracions de Jordi Román, president de la Comissió de Lleure de la Confederació (Patronal del Tercer Sector Social de Catalunya) i cap de Recursos Humans de la Fundació Catalana de l'Esplai:

Afegeix un comentari nou