El ple extraordinari contra la pobresa deixa un sabor agredolç entre les entitats

Suport Tercer Sector – Jurídic
Autor/a: 
Yaiza Cuevas
 Font:
Font:
 Font:
Font:

El ple extraordinari contra la pobresa deixa un sabor agredolç entre les entitats

Autor/a: 
Yaiza Cuevas
Suport Tercer Sector – Jurídic

Resum: 

El passats dies 9 i 10 de març es va celebrar el ple extraordinari contra la pobresa en la que es van acordar unes quaranta mesures destinades a combatre la pobresa a Catalunya.

Els passats dies 9 i 10 de març va tenir lloc al Parlament de Catalunya un ple extraordinari per adoptar mesures per combatre la pobresa a Catalunya.

La majoria dels acords que es van adoptar en aquest ple van ser prèviament acordats pel pla de xo social pactat a principis d’any per Junts pel Sí i la CUP.

Entre aquests acords, s’hi troba l’augment de les beques menjador a totes les famílies que ho necessitin. Per a donar compliment, es va decidir augmentar en 12 milions d’euros més la dotació destinada a aquestes.

També es van comprometre a garantir la renda mínima d’inserció com a dret subjectiu, establint a aquests efectes una partida oberta, la qual s’adequarà a les necessitats existents.

A més es va fixar destinar 10 milions d’euros per pagar factures de subministrament d’aigua, llum i gas, i crear una tarifa especial en el transport públic per a persones en risc d’exclusió, com és el col·lectiu dels aturats.

Altrament, no va triomfar la proposta de la derogació del copagament de la dependència, cosa que va ser molt criticat per part de la Federació Catalana de la Discapacitat Intel·lectual (Dincat), que entén que es tracta d’una mesura confiscadora i abusiva que aboca als discapacitats sense recursos i a les seves famílies a la pobresa i l’exclusió social.

Tanmateix, per vetllar per tots aquests acords, es va aprovar la creació d’una comissió de seguiment d’aquests en la que hi estaran presents les principals entitats del sector, que cada dos mesos faran públic el grau de compliment.

Així doncs, aquests acords no han deixat més que un sabor agredolç a les entitats tal i com va exposar Teresa Crespo, portaveu de la Plataforma Pobresa Zero. Crespo va manifestar que veu amb bons ulls aquestes mesures, però que caldrà veure si de veritat es porten a la pràctica i en concret que és el que es destinarà a aquests efectes en el pressupost de 2016.

Afegeix un comentari nou