Els drets de les dones, focus de la II Jornada del Centre d’Estudis de Gènere

Suport Tercer Sector – Jurídic
Autor/a: 
Júlia Hinojo
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Els drets de les dones, focus de la II Jornada del Centre d’Estudis de Gènere

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Tercer Sector – Jurídic

Resum: 

Perspectiva de gènere, estereotips, oportunitats laborals i drets reproductius són alguns dels temes que es debatran a l’acte, organitzat per la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

La sala de graus Albert Calsamiglia, al campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra, a Barcelona, acull el 29 de març la II Jornada del Centre d’Estudis de Gènere (CdGE).

Des de les 9.30h fins a les 16h, representants de la UPF –organitzadora de l’acte– posaran a debat la discriminació de gènere en diversos àmbits.

El primer acte es centrarà en la perspectiva de gènere i la recerca d’excel·lència. Es passarà a parlar d’estereotips, expectatives i oportunitats educatives i laborals. Persones acadèmiques del món de l’economia, del dret i la política s’encarregaran d’aquest bloc de debats. Es tractarà des de la igualtat de gènere en l’educació fins a la discriminació de gènere al mercat de treball.

Un debat donarà pas al següent bloc de la jornada, focalitzada en la sexualitat i la salut reproductiva. Un equip expert en la temàtica parlarà sobre la revolució anticonceptiva a Letònia, de les cesàries no justificades i la salut neonatal, dels sistemes de determinació de la doble maternitat derivada de la reproducció assistida, de la paternitat gay i de la diversitat sexual.

Finalment, els discursos, la política i les polítiques es posaran sobre la taula, amb conferències sobre el poder en femení en la Castella del segle XV, les quotes femenines dels partits polítics, el discurs sobre cos i gènere en la publicitat i l’abolicionisme i la prostitució.

Per acabar, s’obrirà un debat i es parlarà de les accions futures del CdGE. L’acte és obert a tothom i no cal inscriure’s-hi. Per a més informació, podeu consultar el programa complet a la web del CdGE.

Afegeix un comentari nou