Els empleats públics no caldrà que aportin el certificat d’antecedents penals

Suport Tercer Sector – Jurídic
Autor/a: 
Yaiza Cuevas
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Els empleats públics no caldrà que aportin el certificat d’antecedents penals

Autor/a: 
Yaiza Cuevas
Suport Tercer Sector – Jurídic

Resum: 

Les persones que optin a una feina a l’Administració no caldrà que presentin el certificat d’antecedents penals per delictes sexuals, sinó que serà suficient autoritzar la seva consulta al Catàleg de Dades i Documents Electrònics.

El govern de la Generalitat de Catalunya, després de tots els problemes sorgits arrel de l’expedició dels certificats d’antecedents penals per delictes de naturalesa sexual, ha decidit incorporar aquesta consulta al seu Catàleg de Dades i Documents Electrònics.

El Catàleg de Dades i Documents Electrònics és la relació actualitzada de dades i documents que estan en poder de l’Administració Pública i que es poden consultar de manera senzilla i ràpida per mitjans electrònics.

Així doncs, les persones que optin a una feina a l’Administració Pública que impliqui contacte habitual amb menors, no caldrà que aportin el certificat negatiu expedit pel Registre de Delinqüents Sexuals, sinó només autoritzar la seva consulta.

Aquesta mesura permetrà agilitzar aquest tràmit i reduir les el col·lapse i les esperes generades com a conseqüència del requisit d’aportar el certificat negatiu del Registre de Delinqüents Sexuals a totes les persones que en l’àmbit de la seva activitat professional tinguin contacte habitual amb menors, imposat per la Llei 26/2015 del 28 de juliol de modificació del sistema de protecció a la infància i a l’adolescència.

El govern estima doncs, que hi ha 78.157 persones que ocupen llocs de treball amb l’administració que impliquen contacte amb menors que es podrien afavorir d’aquesta nova mesura.

Aquest muntant, d’acord amb les manifestacions de la Generalitat, incorpora col·lectius de vuit departaments: Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; Territori i Sostenibilitat; Cultura; Ensenyament; Empresa i Coneixement; Justícia; Presidència i Salut.

La incorporació de la consulta al Catàleg garanteix el dret de la ciutadania a no aportar documentació que ja està a disposició de l’Administració, alhora que reforça l’obligació de les administracions de no demanar dades que puguin obtenir per elles mateixes per constar a les seves bases de dades.

Afegeix un comentari nou