En perill la sostenibilitat del Tercer Sector Social

Autor/a: 
Mireya Ponce Sastre
 Font:
Font:
 Font:
Font:

En perill la sostenibilitat del Tercer Sector Social

Autor/a: 
Mireya Ponce Sastre

Resum: 

Des de la Fundació PwC, la Obra Social la Caixa i l’Institut d’Innovació Social d’Esade, s’ha fet un estudi per analitzar de manera quantitativa i qualitativa el Tercer Sector d’Acció Social i proposar millores que garanteixin la seva sostenibilitat.

La Fundació PwC, l’Obra Social la Caixa i l’Institut d’Innovació Social d’Esade van presentar el passat 25 d’abril a Caixa Forum Madrid l’Estudi sobre el present i futur del tercer sector social en un entorn de crisi.

Segons l’estudi, a partir de 2016 les entitats del Tercer Sector Social es trobaran amb una situació social i econòmica complicada que les obligarà a reorganitzar-se i canviar la seva forma de finançament per poder sobreviure.

Es preveu que el finançament a les ONG pot arribar a caure entre un 20 i un 33% en els cinc propers anys i que aquesta pèrdua de finançament econòmic coincidirà amb un any 2016 en què el nombre de persones en risc d’exclusió social arribarà al seu màxim exponent.

Les entitats han estat suportant fins ara els efectes de la crisi econòmica amb l’augment de la demanda dels serveis d’atenció social i la disminució considerable de les vies de finançament, tant públiques com privades.

No obstant això, tenint en compte les dades de l’estudi pels propers 5 anys, és absolutament necessari per garantir la viabilitat dels projectes, que neixin noves formes de treball en xarxa i col·laboracions, així com que les entitats es puguin nodrir de recursos propis per tal d’assegurar la seva continuïtat.

Afegeix un comentari nou