Es publica una nova eina d’identificació d’infants en situacions de risc

Suport Tercer Sector – Jurídic
Autor/a: 
Yaiza Cuevas
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Es publica una nova eina d’identificació d’infants en situacions de risc

Autor/a: 
Yaiza Cuevas
Suport Tercer Sector – Jurídic

Resum: 

La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència ha posat en marxa una nova eina per a que els professionals del serveis socials identifiquin i distingeixin casos d’infants en situació de risc o desemparament.

El passat divendres 11 de març es va presentar la nova eina de cribratge de situacions de risc i desemparament de menors impulsada des de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA).

Per a la presentació es va comptar amb la intervenció del director del DGAIA, en Ricard Calvo, i la presencia d’uns quaranta professionals dels serveis socials bàsics de les comarques gironines.

No es tracta d’una prova pilot, ja que aquesta eina porta ja un any en funcionament a la DGAIA, tal i com va explicar Calvo. Així després del seu èxit i de demostrar la seva utilitat, aquesta s’ha publicat al web del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, per a que la utilitzin tots els professionals dels serveis socials.

És una eina que a través d’un qüestionari detallat et mostra en quina de les categories de risc o desemparament es troba el menor. Les categories, que s’han extret de la Llei dels drets i les oportunitats en la infància i l’adolescència, inclouen situacions de negligència, maltractament psíquic-emocional, abandonament, instrumentalització dels infants en el conflicte entre adults, violència masclista, entre d’altres.

No obstant no és un diagnosis vinculant, ja que si el professional no està d’acord amb aquest, podrà imposar la seva valoració, sempre que ho justifiqui de manera adequada.

L’eina ja s’ha presentat als professionals de Tarragona i de la ciutat de Barcelona i es preveu que en les properes setmanes es doni a conèixer als tècnics de les comarques de Barcelona, de Lleida i de les Terres de l’Ebre.

Afegeix un comentari nou