Inclusió, compromís, diversitat i diàleg com a valors de la XAVI

Suport Tercer Sector – Jurídic
Autor/a: 
Dani Gallart
La xarxa està integrada per quatre grups: accessibilitat, suport a famílies, habitatge i vida independent i oci inclusiu. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
La xarxa està integrada per quatre grups: accessibilitat, suport a famílies, habitatge i vida independent i oci inclusiu. Font: Unsplash.
L’objectiu és promoure la transformació de la ciutat, eliminant barreres culturals i socials, perquè les persones amb diversitat funcional puguin viure en igualtat de condicions. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
L’objectiu és promoure la transformació de la ciutat, perquè les persones amb diversitat funcional puguin viure en igualtat de condicions. Font: Unsplash.

Inclusió, compromís, diversitat i diàleg com a valors de la XAVI

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector – Jurídic

Resum: 

La nova Xarxa d’Accessibilitat i Vida Independent lluita pels drets de les persones amb discapacitat a través del treball col·lectiu.

Aquest passat dimarts 29 de gener, s’ha presentat la Xarxa d’Accessibilitat i Vida Independent (XAVI).

L’objectiu d’aquesta xarxa és agrupar un total de 67 entitats i promoure la transformació de la ciutat, eliminant barreres culturals i socials, per tal que les persones amb diversitat funcional puguin viure en igualtat de condicions i amb una plena inclusió per garantir els seus drets.

Aquest drets es basen en la Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides del 2006 i la Llei d’Accessibilitat de Catalunya.

També es vol avançar en la conscienciació i la sensibilització ciutadana, impulsar la participació i el treball col·laboratiu i provocar el pensament crític i constructiu des de la diversitat per coproduir models, projectes i accions.

La xarxa està integrada per quatre grups: accessibilitat, suport a famílies, habitatge i vida independent i oci inclusiu. Totes elles ja treballaven en el marc de l’Acord Ciutadà per una Barcelona inclusiva.

XAVI és la culminació d’un treball de gairebé tres anys, amb implicació d’entitats del col·lectiu de persones amb discapacitat, del personal tècnic de l’IMPD i també d’altres àmbits de l’administració com Parcs i Jardins, l’Institut de Cultura, Serveis d’Acció Comunitària, l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació, el Consorci de Serveis Socials i l’àrea de respir de la Diputació de Barcelona.

Afegeix un comentari nou