Jaime Marsal: "Voluntariat és tornar una part del que hem rebut"

Autor/a: 
Montse Agudo

Jaime Marsal: "Voluntariat és tornar una part del que hem rebut"

Autor/a: 
Montse Agudo

Resum: 

En Jaime Marsal té 69 anys i en fa nou que és voluntari de Voluntaris en Assessoria Empresarial (VAE). Actualment és el president d'aquesta entitat, que es dedica a assessorar a persones amb grans projectes i pocs recursos econòmics i a ajudar-los a emprendre o consolidar la seva aventura empresarial.

Jaime Marsal

Edat: 69

Entitat: VAE, Voluntaris en Assessoria Empresarial


Quants anys portes fent voluntariat?

9 anys. Vaig començar pocs mesos després de prejubilar-me


Per què vas decidir fer voluntariat?

Per tenir una activitat que m’omplís després de finalitzar la meva vida professional remunerada, a la vegada que em va permetre sentir-me actiu, en una tasca d’utilitat social.


Quines tasques realitzes a l’entitat?

Actualment sóc president d’aquesta entitat, amb responsabilitats de contactes institucionals, representació, integració dels socis voluntaris i gestió general. Abans, i encara en alguns casos en l’actualitat, he assessorat a persones que volien muntar una empresa o consolidar la que ja tenien i no podien pagar-se els serveis de consultors professionals. També he estat responsable de comunicació tant en la producció de materials com en la relació amb els mitjans i les xarxes socials. Actualment s’han incorporat socis voluntaris que fan, molt bé, aquestes tasques.


Ens pots dir una paraula que defineixi el voluntariat?

Servei i tornar una part del que hem rebut.


Quina banda sonora posaries al teu voluntariat?

Volare de Modugno (penso en la idea de tenir i donar ales).


La millor experiència amb què t'has trobat fent voluntariat?

Són unes quantes i és la continuïtat i varietat l'autèntica experiència. Posats a escollir, penso al començament, quan vaig ajudar un jove periodista a establir-se pel seu compte i crear una editorial especialitzada en responsabilitat social. A més després se n'ha sortit força bé, amb una activitat de valor afegit social.


Què t'aporta el voluntariat i què aportes a la societat a través del voluntariat?

El voluntariat m’aporta autoestima. També relacions i nous amics. Crec que donem un servei d’utilitat social. Actualment, amb més valor relatiu pel fet que és gratuït en moments de manca de recursos econòmics i de retallades en els dels organismes públics.

Afegeix un comentari nou