Jornada d'Amnistia Internacional per la llibertat d'expressió

Autor/a: 
Montse Agudo

Jornada d'Amnistia Internacional per la llibertat d'expressió

Autor/a: 
Montse Agudo

Resum: 

El passat dia 10 de desembre, dintre del Dia Internacional dels Drets Humans, Amnistia Internacional va voler posar l’alerta en l’augment dels atacs generalitzats contra la llibertat d’expressió arreu del món.

Segons les dades d’Amnistia Internacional, al 2010 es van produir atacs contra la llibertat d’expressió, com a mínim a 89 països.

A alguns llocs del món, aquesta repressió ha augmentat de forma vertiginosa a peu de carrer, com s’ha pogut veure a les revoltes de la “primavera àrab”. Milers d’activistes, periodistes, manifestants pacífics, sindicalistes, membres de minories religioses o ètniques, segueixen essent perseguits, empresonats o assassinats pel fet de defensar unes idees.

Els fenòmens que s’han viscut al llarg d’aquest 2011 a diversos països del Nord d’Àfrica i d’Orient Pròxim han produït que els governs hagin intentat limitar el dret a la llibertat d’expressió per qualsevol mitjà, arribant a les detencions, tortures i assassinats de dissidents pacífics.

La organització, que ja compta amb cinquanta anys de vida, ha volgut destacar casos especialment alarmants, com són els de Corea del Nord, Turquia i Síria.

Per aquest motiu, l’organització va voler commemorar aquest dia amb una marató de signatures a cinquanta països de tot el món. Aquestes seran enviades a les autoritats sirianes, turques i de Corea del Nord.

Llegir més

Afegeix un comentari nou