Jornada de treball sobre la provisió de mesures de suport per a persones amb discapacitat

Fundació TU-i-NOS
Autor/a: 
David Lopez Rossell
Fundació TU-i-NOS Font: Fundació TU-i-NOS
Inici de la jornada de treball. Font: Fundació TU-i-NOS
Fundació TU-i-NOS Font: Fundació TU-i-NOS
La jornada de treball. Font: Fundació TU-i-NOS

Jornada de treball sobre la provisió de mesures de suport per a persones amb discapacitat

Autor/a: 
David Lopez Rossell
Fundació TU-i-NOS

Resum: 

La Fundació TU-i-NOS vetlla per la protecció dels drets de les persones mitjançant la figura de l'assistència reunint a destacats professionals en una jornada de treball sobre millors pràctiques de la via notarial.

TU-i-NOS Fundació, anteriorment coneguda com a Entitat Tutelar del Garraf, ha dut a terme la jornada de treball sota el títol 'Via notarial per proveir les mesures de suport a la discapacitat'. L'esdeveniment va tenir lloc a l'Hotel Eurostars de Sitges i va comptar amb la participació destacada d'autoritats locals, notaris, jutges, advocats i professionals de serveis socials, així com representants de diversos municipis i entitats interessades.

La jornada va abordar la rellevància d'implementar mesures de suport per a aquelles persones que, a casua de l'edat o altres circumstàncies, requereixen suport qualificat per gestionar aspectes relacionats amb la salut, el patrimoni i els drets, assegurant així una qualitat de vida òptima i segura.

Amb l'entrada en vigor de la reforma estatal (llei 8/2021 de 2 de juny), la incapacitació de les persones, la tutela, la curatela i la potestat parental prorrogada o rehabilitada, regulades pel Codi Civil de Catalunya, s'han eliminat, i han estat substituïdes per l'assistència, la qual cosa representa un canvi significatiu en la protecció i el suport a les persones amb discapacitat. Actualment, qualsevol persona major d’edat, que s'adoni que perd facultats, pot adreçar-se a un notari/ària i manifestar la necessitat de rebre suport en l'exercici de la capacitat jurídica, per a allò que pugui precisar.

Durant la jornada, es van debatre i abordar diversos aspectes relacionats amb la sol·licitud de provisió de mesures de suport, tant des de la via judicial com des de la via notarial. Es va discutir la figura de l'assistent legal, la coordinació entre els diferents professionals implicats i es van compartir bones pràctiques a la nova via notarial.

La directora general de TU-i-NOS Fundació, Mayte López, juntament amb la directora tècnica Verónica Mendoza, van presentar el model organitzatiu de l'entitat, la qual està acreditada per la Generalitat de Catalunya per proporcionar assistència jurídica i social persones amb discapacitat, una assistència que té un caràcter immediat i gratuït. Es va destacar el compromís de l'entitat en la defensa dels drets humans de les persones amb discapacitat i el seu objectiu de promoure l'autonomia, la dignitat i el benestar de cada individu, respectant els seus desitjos i projectes de vida.

La jornada va suposar un espai propici per a l’intercanvi de coneixements, experiències i propostes, amb l’objectiu de gestionar els suports necessaris per aconseguir la màxima qualitat de vida de les persones amb discapacitat. TU-i-NOS Fundació agraeix sincerament la participació de tots els assistents, així com el valuós suport de l'Ajuntament de Sitges, l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes, el Consell Comarcal del Garraf i l'Hotel Eurostars Sitges, la col·laboració del qual va fer possible la realització d’aquest esdeveniment.

Afegeix un comentari nou