Àmbit de la notícia
Jurídic

La 5a edició d’Humoràlia ‘Dones en moviment’ lluita per sensibilitzar sobre els drets de les dones

Entitat redactora
Suport Tercer Sector – Jurídic
Autor/a
Dani Gallart
  • L'edició d'enguany tracta temes com la igualtat de gènere, l'accés a l'educació o una vida lliure de violències. Font: Unsplash.
    L'edició d'enguany tracta temes com la igualtat de gènere, l'accés a l'educació o una vida lliure de violències. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
  • La darrera edició es van rebre 337 obres de 45 països diferents. Font: Unsplash.
    A la darrera edició es van rebre 337 obres de 45 països diferents. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.

Al llarg de les cinc edicions, ja han participat artistes de més de 50 països diferents.

La Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris (aMS) Lleida i Humoràlia organitzen la mostra d’humor gràfic ‘Dones en Moviment’.

L’objectiu de la mostra és sensibilitzar la societat per donar a conèixer les desigualtats que produeixen discriminacions.

També es vol remarcar la importància dels drets de les dones recollits en la convenció sobre l’eliminació de totes les formes de discriminació contra la dona (CEDAW).

La mostra utilitza l’art gràfic com a gènere periodístic visual de denúncia i compromís cívic per contribuir a la reflexió, en aquest cas, sobre les causes que provoquen les discriminacions envers les dones.

El tema d’enguany emmarca la igualtat i equitat, els drets sexuals i reproductius, l’accés a l’educació, la igualtat salarial, l’accés als òrgans directius i una vida lliure de violències (violència masclista, esclavitud sexual, tracta...).

Qualsevol artista professional o 'amateur' pot participar fins al 25 de juny de 2019, presentant fins a 3 obres en format DIN A4 que tractin la temàtica d’enguany.

Les 50 obres seleccionades pel jurat formaran part d’una exposició itinerant d’Humoràlia, la Coordinadora d’ONGD i aMS Lleida.

L’edició del 2017 es va centrar en el Dret a migrar, amb una rebuda de 337 obres de 45 països diferents. L’edició del 2015 ‘Drets Humans: el nostre món, la nostra dignitat, el nostre futur’ va arribar a les 359 obres de 51 països. El 2011, les obres es van centrar en el tema ‘Desigualtats’, i a la primera edició, al 2009, la temàtica va ser ‘Dibuixant lo nou mil·leni’.

Qualsevol persona que vulgui participar ha d'enviar les seves obres a l'adreça electrònica odm@coordinadora-ongd-lleida.cat abans del 25 de juny.

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari