La Carta catalana per als drets digitals, oberta a les propostes de les entitats

Suport Tercer Sector – Jurídic
Autor/a: 
Júlia Hinojo
La Carta catalana per als drets digitals inclou els drets de les persones, en la seva versió digital, drets digitals nous i emergents i drets del segle XXI. Font: Sophimania. Font: Sophimania
La Carta catalana per als drets digitals inclou els drets de les persones, en la seva versió digital, drets digitals nous i emergents i drets del segle XXI. Font: Sophimania.
Després d'apicar les modificacions dels suggeriments de la ciutadania, el document definitiva es publicarà l'1 d'octubre. Font: Getty Font: Getty
Després d'apicar les modificacions dels suggeriments de la ciutadania, el document definitiva es publicarà l'1 d'octubre. Font: Getty

La Carta catalana per als drets digitals, oberta a les propostes de les entitats

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Tercer Sector – Jurídic

Resum: 

El procés de participació ciutadana acaba el 15 de setembre i el document definitiu es presentarà l’1 d’octubre.

La Carta catalana per als drets i les responsabilitats digitals està oberta a la participació ciutadana fins al 15 de setembre. Tothom qui vulgui pot dir la seva a través de les sessions presencials que s’anuncien al web participa.gencat.cat o enviant les propostes al correu electrònic societatdigital@gencat.cat.

Contingut

El document comptarà amb un llistat dels drets de les persones, en la seva versió digital, drets digitals nous i emergents i drets del segle XXI.

La proposta agrupa àmbits diversos, com l’accés universal a internet, el model de governança d’internet obert, inclusiu i amb pluralitat i diversitat d’actors; la llibertat d’expressió i d’informació; la innovació digital; la protecció de dades; la inclusió digital, l’ètica en l’ús de la intel·ligència artificial, i els mecanismes de salvaguarda dels drets digitals.

Primera versió en línia

La ciutadania que vulgui fer algun suggeriment s’ha de basar en el document provisional que està disponible en línia (també en castellà). Aquesta primera versió de l’eina ha estat treballada amb un grup de 250 professionals de diversos àmbits i sectors. A més, el Govern ha constituït un grup format per persones referents en l’àmbit internacional i defensores dels drets digitals, per ajudar a completar la Carta amb les seves aportacions.

Amb les modificacions de millora que suggereixi la ciutadania, el document definitiu es presentarà l’1 d’octubre.

Afegeix un comentari nou