Generalitat i Síndic denuncien l’autobús d’Hazte Oír

Suport Tercer Sector – Jurídic
Autor/a: 
Júlia Hinojo
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Generalitat i Síndic denuncien l’autobús d’Hazte Oír

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Tercer Sector – Jurídic

Resum: 

La Xarxa de Municipis LGTBI convoca una manifestació contra el seu missatge.

La Policia Municipal de Madrid va immobilitzar l’autobús d’Hazte Oír amb el missatge “Els nens tenen penis, les nenes tenen vulva. Que no t’enganyin. Si neixes home, ets home. Si ets dona, seguiràs sent-ho”, i la Fiscalia va aconseguir que el jutge prohibís la circulació del vehicle.

No només el jutge de primera instància número 42 de Madrid considera “denigrant als i les menors transsexuals” l’eslògan que l’autobús de l’entitat ultracatolicista lluïa a Madrid de camí a ciutats com Barcelona.

Entitats com l’Observatori contra l’Homofòbia i la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya han denunciat l’actuació de l’associació i han convocat una manifestació a Plaça Universitat el 3 de febrer, el dia en què l’autobús hauria d’haver passat per la capital catalana segons els plans d’Hazte Oír.

De fet, la plataforma, denunciada també per la Generalitat i el Síndic de Greuges, recorrerà la decisió del jutge. Ha decidit cobrir amb un vinil els missatges prohibits pel magistrat i es planteja tornar a fer circular el vehicle amb un altre missatge.

Afegeix un comentari nou