La Guàrdia Urbana denuncia el ‘youtuber’ que va humiliar un home sense llar

Suport Tercer Sector – Jurídic
Autor/a: 
Júlia Hinojo
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La Guàrdia Urbana denuncia el ‘youtuber’ que va humiliar un home sense llar

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Tercer Sector – Jurídic

Resum: 

Les entitats donen suport a les diligències contra el jove de 19 anys que va donar galetes farcides de pasta de dents i va publicar el vídeo a les xarxes.

La Guàrdia Urbana ha obert diligències penals perquè el ‘youtuber’ Reset, de 19 anys, podria haver comès delictes contra la integritat moral i odi contra una persona en risc d’exclusió social quan va regalar galetes farcides de pasta de dents a una persona sense llar, a un carrer del barri de Marina del Port, al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona.

Després que el jove pengés el vídeo al seu canal, que suma un milió de seguidors i continua obert, l’Observatori Hatento de delictes d’odi contra persones sense llar va publicar un comunicat en què es criticava l’acció del ‘youtuber’ i s’anunciava que es posaria el vídeo a disposició del Fiscal Coordinador dels Delictes d’Odi.

Al cap de sis dies, el 26 de gener, la Guàrdia Urbana ha denunciat penalment el ‘youtuber’ i l’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que es personarà com a acusació al cas perquè considera que es tracta d’una “vexació greu que ha d’anar a judici”.

“No hem d’oblidar que aquest noi havia fet altres vídeos en contra dels drets fonamentals de les persones i dels animals”, comenta a una entrevista a 8TV Jesús Ruiz, director del Centre d’Acollida Assís, una de les entitats que forma part de la plataforma Hatento i dona suport al col·lectiu sense sostre.

Ruiz lamenta que el vídeo del ‘youtuber’ no sigui un cas aïllat: “Ens hem trobat amb d’altres, com el d’un de Sevilla en què uns joves donen diners a un home sense llar a canvi que es cremi la barba”.

Afegeix un comentari nou