El govern modificarà els criteris de la renta mínima d’inserció

Suport Tercer Sector – Jurídic
Autor/a: 
Yaiza Cuevas
 Font:
Font:
 Font:
Font:

El govern modificarà els criteris de la renta mínima d’inserció

Autor/a: 
Yaiza Cuevas
Suport Tercer Sector – Jurídic

Resum: 

El govern català treballarà amb la Taula del Tercer Sector per a definir els nous criteris de la renta mínima d’inserció.

El Govern ha assegurat que properament portarà a terme una reforma de la renta mínima d’inserció (RMI).

En aquest sentit, des del departament de Treball, Afers Socials i Famílies s’ha manifestat que per a la seva realització es comptarà amb la col·laboració de la Taula del Tercer sector per acabar de definir els criteris de la reforma.

Amb la reforma es pretén que les RMI es configurin com un dret subjectiu, és a dir, que s’atorguin a les persones que compleixin els requisits sense dependre de l’esgotament de la partida pressupostària.

Amb aquest fi el govern s’ha compromès a augmentar la dotació pressupostària en 70 milions d’euro més.

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa va assegurar la setmana passada que l’augment de la partida es donarà fins i tot, si el govern no és capaç d’aprovar nous pressupostos pel 2016 i s’haguessin de prorrogar els de l’any anterior. En aquest cas, el muntant s’obtindria a base de restar recursos d’altres partides.

A més el departament té previst rebaixar els requisits d’entrada que es van introduir el 2011 que van deixar unes 25.000 persones fora del sistema.

Alhora, la Taula del Tercer Sector valora molt positivament l’actitud de la nova consellera, però tal i com va declarar el seu president, Oriol Illa, els 70 milions addicionals proposats per a l’ampliació de beneficiaris pot quedar curt per adaptar el sistema de la RMI a l’escenari de necessitats actuals.

Afegeix un comentari nou