Les retallades ofeguen ECOM i altres entitats socials
Comparteix
Una de les entitats referents en la defensa dels drets de les persones amb discapacitat física i la millora de la seva qualitat de vida es veu obligada a presentar un Expedient de Regulació d’Ocupació per poder adaptar-se a les retallades pressupostàries en polítiques actives d’ocupació.
El 3 de maig de 2012, ECOM, moviment associatiu que aglutina fins a 184 associacions (145 a Catalunya), s’ha vist obligat a presentar un Expedient de Regulació d’Ocupació que afecta a 40 dels seus 130 treballadors. A aquests s’han d’afegir 9 treballadors temporals als què no s’ha renovat el contracte en el moment de la seva finalització.
ECOM és una entitat que l’any 2011 va assessorar 1722 persones discapacitades i va aconseguir trobar feina a 686.
La mateixa entitat ha emès una nota de premsa per aclarir les circumstàncies que han provocat aquesta situació, en la que no es descarta el tancament definitiu. En el document també es destaca com l’entitat ECOM s’ha vist afectada per l’anunci de l’Administració respecte a l’absència de convocatòries de programes del SOC per a aquest any, cosa que la porta a no poder fer front al pagament de les nòmines de molts dels seus treballadors.
Aquesta situació es veu repetida en moltes entitats socials que fins ara han basat la seva subsistència en aquest tipus de convocatòries. És aquest un escenari que ja es va preveure a començaments d’any quan s’alertava sobre el canvi de situació de les entitats socials que provocava que no es pogués saber cap on van. Margalida Riutort, presidenta de Càritas Mallorca declarava al febrer que “estem en un moment de canvi i no sabem cap on anirem”.
A tot això s’ha d’afegir el deute que manté el govern amb les entitats del tercer sector. Àngels Guiteras, presidenta de La Taula del Tercer Sector de Catalunya manifestava que “el deute està ofegant a les entitats no lucratives que intenten lluitar per la cohesió social en aquest moment de crisi i les està portant al tancament”.
Afegeix un nou comentari