Per Nadal, millor adopta!

Suport Tercer Sector - Jurídic
Autor/a: 
Dani Gallart
L’objectiu és promoure la tinença responsable i l’adopció d’animals. Font: Unsplash. Font: Font: Base A.
L’objectiu de la iniciativa és promoure la tinença responsable i l’adopció d’animals. Font: Unsplash.
El centre d'acollida d'animals promouen les adopcions mitjançant programes generals de sensibilització. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Els centres d'acollida d'animals promouen les adopcions mitjançant programes generals de sensibilització. Font: Unsplash.

Per Nadal, millor adopta!

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector - Jurídic

Resum: 

L’Ajuntament de Barcelona i diverses entitats de protecció d’animals surten al carrer per fomentar l’adopció i promoure els objectius de protecció dels animals.

Aquest cap de setmana, l’Ajuntament de Barcelona i diverses entitats de protecció dels animals, es desplaçaran a la Plaça Catalunya de Barcelona sota el lema ‘Per Nadal, millor adopta!’.

L’objectiu de les jornades és promoure la tinença responsable i l’adopció d’animals del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB), així com donar visibilitat i promoure la tasca que fan les diferents entitats protectores d’animals.

La iniciativa es durà a terme a la part nord de Plaça Catalunya i compta amb una desfilada de gossos en adopció, xerrades, activitats per als infants i tallers d’educació en positiu.

També hi hauran taules informatives perquè les entitats protectores d’animals que hi participen puguin explicar el que fan i així promoure els objectius de protecció dels animals.

Un centre per salvaguardar els animals de companyia

Dia rere dia, el CAACB treballa per acollir els animals mentre no són adoptats i es fa càrrec del seu benestar. Cada any acull una mitjana de 2.500 animals de companyia i promou les adopcions, mitjançant programes generals de sensibilització. El centre també fomenta la tinença responsable i ajuda als propietaris dels animals perduts a retrobar-los.

El CAACB, conjuntament amb les seves persones voluntàries i les entitats animalistes, promou les adopcions com a primera opció de tinença i com a forma per lluitar contra l’abandonament. Per aquesta raó, realitza campanyes per adoptar, amb la col·laboració de les persones que estimen els animals, que treballen per la seva dignitat i lluiten contra l’abandonament per donar-los una oportunitat i millorar la seva qualitat de vida a la ciutat.

De les botigues d’animals a la compra per Internet

A dia d'avui, ja s'ha avançat molt en la conscienciació sobre la prioritat de l'adopció d'animals de companyia, enlloc de la compra a la botiga.

Segons l'última estadística publicada per l’Agència de Protecció d’Animals (MAPA), el regal és la principal forma d'adquisició de mascotes en un 53%. La compra suposa el 31,4% de les adquisicions i d'aquestes, només tan sols el 13,2% de les compres es realitza en una botiga.

L’Associació Nacional per a la Defensa dels Animals (ANDA) afirma que “les botigues són completament marginals com a opció a l'hora de comprar un gos o un gat. El gran perill és Internet”. A través d’aquest canal es realitzen les compres de gossos i gats de forma majoritària.

La responsabilitat de les botigues és molt reduïda en aquest cas. Per ANDA, la clau és “treballar molt més en el foment de l'adopció i posar totes les traves possibles a la venda en línia”.

En el cas d'animals de companyia exòtics la situació canvia radicalment. Aquí la responsabilitat de les botigues és enorme ja que elles, al costat d'Internet, es reparteixen el 50% de les persones compradores.

ANDA assegura que “cal avançar molt més en la definició de què és un animal de companyia, limitar les espècies susceptibles de ser-ho i eliminar la venda en línia”.

Afegeix un comentari nou