Nou impuls en la prevenció contra la violència masclista

Suport Tercer Sector – Jurídic
Autor/a: 
Yaiza Cuevas

Nou impuls en la prevenció contra la violència masclista

Autor/a: 
Yaiza Cuevas
Suport Tercer Sector – Jurídic

Resum: 

La Generalitat i un grup d’investigació de la UAB avaluaran la Xarxa d’Intervenció integral contra la violència Masclista.

La vicepresidenta del govern i consellera del Departament de Benestar Social i Família, Neus Munté, va anunciar la realització de la primera avaluació de la Xarxa d’Intervenció integral contra la violència Masclista.

Amb aquesta es pretén donar un nou impuls a la coordinació i el treball en xarxa que es realitza des dels diferents serveis. Amb els resultats que s’obtinguin s’elaborarà el proper Programa d’Intervenció Integral contra la Violència Masclista, 2015-2018.

Aquesta avaluació la durà a terme un grup d’investigació de la UAB, coordinada per l’Institut Català de les Dones, en col·laboració amb la Secretaria de Família, el Departament d’Interior i el Departament de Justícia.

En els darrers 12 anys un total de 136 homes que vivien a Catalunya han assassinat 136 dones, i al menys 4 infants.

La vicepresidenta, va destacar la necessitat de seguir prevenint en aquesta àrea, parant especial atenció també en els casos no extrems de violència, que són el gruix de la violència masclista al nostre país i que no només es concentren en l’àmbit privat.

Tanmateix, va aprofitar per mencionar l’acord que es va signar entre l’Institut Català de Dones, el Departament d’Interior, l’Ajuntament de Barcelona i l’Obra Social la Caixa per realitzar la Segona Enquesta de Violència Masclista a Catalunya que s’iniciarà el primer semestre de 2016. D’acord amb les paraules de la Neus Munté, aquesta eina ens permetrà obtenir una fotografia de la violència masclista actualment, així com conèixer l’evolució des de l’any 2010. Representa poder comptar amb una altra eina fonamental tant per avaluar com per planificar les polítiques públiques.

Aquestes declaracions es van donar a l’inici d’una reunió de la Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra la Violència Masclista celebrada el passat mes de desembre.

Afegeix un comentari nou