Nou impuls per a la mediació com eina de resolució de conflictes
Comparteix
L’impuls de la mediació com a sistema de resolució de conflictes i alternativa al procediment judicial és un dels eixos prioritaris de les polítiques tant del departament de justícia com dels col·legis d’advocats.
El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha signat un acord amb els 14 degans dels col·legis d’advocats de Catalunya, per tal de promoure la mediació civil i familiar com a eina de resolució de conflictes.
L’acord té com a objectiu d’evitar l’inici de procediments contenciosos i finalitzar els existents.
El primer conveni entre el Departament de Justícia i els col·legis d’advocats es va signar al 2002 amb l’acord d’ajuntaments, consells comarcals, associacions, fundacions i altres institucions. La mediació ve regulada per la Llei 15/2009, de 22 de juliol, a diferencia de la normativa anterior, es caracteritza per ampliar la mediació a més de a l’àmbit familiar, al civil.
La mediació eina bàsica per a les entitats del Tercer Sector a l’hora de reduir o solucionar conflictes interns, ja que es tracta d’un procediment més àgil i menys costós que l’inici del procediment judicial.
Les entitats poden adreçar-se als serveis d’orientació mediadora (SOM), per a solucionar tot tipus de conflictes civils, des de desacords entre socis, de socis amb l’entitat, o bé conflictes amb tercers. Els casos es deriven al Centre de Mediació Privat de Catalunya que és l’encarregat de designar el mediador més proper al domicili de les parts.
Afegeix un nou comentari