Noves formacions sobre transparència i bon govern, a l’abast de les entitats

Suport Tercer Sector – Fundesplai
 Font: Suport Associatiu
Font: Suport Associatiu
 Font: Gencat
Font: Gencat

Noves formacions sobre transparència i bon govern, a l’abast de les entitats

Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

Aquesta tardor, diverses organitzacions ofereixen tallers, cursos i sessions formatives per aprofundir en aquestes temàtiques.

 • Sessions informatives sobre l'ús de TransparEnt
  En el marc del pla de formació en transparència per a entitats de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC), s’han previst trobades formatives gratuïtes a diversos municipis de tot Catalunya: el 20 de setembre a Barcelona; el 26 i 27 de setembre a Terrassa; el 25 d’octubre a Banyoles i l’11 de novembre a Lleida. En aquestes sessions s’explicarà quines obligacions legals han de complir les organitzacions en l’àmbit de transparència, com han de fer-ho i com poden utilitzar la plataforma virtual TransparEnt amb aquesta finalitat. Les inscripcions ja són obertes i per apuntar-s-hi es pot accedir al formulari que apareix en la pàgina de cadascuna de les convocatòries.
 • Com impulsar el bon govern al patronat?
  La Coordinadora Catalana de Fundacions (CCF) organitza aquest taller per aprofundir en les relacions entre el patronat i la direcció executiva i les responsabilitats a desenvolupar (avaluació, rendició de comptes…) per a una bona gestió de l’entitat. L’esdeveniment se celebrarà el 4 d’octubre de 10 a 14h a la seu de la CCF (C/Pau Claris, 167, ppral 2ª B) de Barcelona. La inscripció costa 120 euros per a les entitats associades a la Coordinadora i 200 euros per a la resta. Per inscriure-s’hi s’ha d’omplir aquest formulari.
 • Juntes efectives: eines i estratègies per a una bona governança
  Aquest taller, organitzat per Torre Jussana, ofereix eines per realizar un autodiagnòstic de la governança de les entitats i dona pautes per millorar el funcionament i coordinació dels seus òrgans de govern. La formació serà el 10 de novembre de 10 a 14h i de 15 a 17h a la seu de Torre Jussana (Avda, Vidal i Barraquer, 30 de Barcelona). La matrícula és gratuïta i per apuntar-s’hi cal omplir aquest formulari.
 • El valor de la transparència: Com aplicar-la i potenciar-la?
  Aquest curs de Torre Jussana ofereix eines i estratègies per potenciar la transparència i la comunicació en la gestió de les entitats i conèixer els criteris a aplicar per a l’adequat compliment de la Llei de transparència. La formació tindrà lloc a la seu de Torre Jussana (Avda, Vidal i Barraquer, 30 de Barcelona) el dissabte 18 de novembre de 10 a 13h. La inscripció és gratuïta i es pot formalitzar mitjançant aquest enllaç.
 • Transparència i bon govern
  Aquest seminari virtual de la Universitat Oberta de Catalunya aprofundeix en els mecanismes de transparència i bon govern, codis de conducta i bones pràctiques. La formació s’adreça a membres de l'administració pública, entitats i persones interessades en aquesta materia i comença el 8 de novembre. La matrícula costa 203 euros i ja és oberta. Per inscriure-s’hi s’ha d’omplir aquest formulari.

Afegeix un comentari nou