Rosa Cadenas: “Cal respectar les decisions de les persones amb discapacitat intel·lectual siguin quines siguin”

Suport Tercer Sector – Jurídic
Autor/a: 
Dani Gallart
A la jornada s’han explicat bones pràctiques de suport a la presa de decisions, basades en la voluntat de les persones. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
A la jornada s’han explicat bones pràctiques de suport a la presa de decisions, basades en la voluntat de les persones. Font: Unsplash.

Rosa Cadenas: “Cal respectar les decisions de les persones amb discapacitat intel·lectual siguin quines siguin”

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector – Jurídic

Resum: 

La jornada ‘Jo decideixo’ reivindica el dret a decidir de les persones amb discapacitat intel·lectual.

El 25 de març, l’Auditori del CaixaForum ha acollit la jornada ‘Jo decideixo’, organitzada per l’Associació Encaix, la Coordinadora Tutelar i Dincat Federació.

A la inauguració van participar Valentí Farràs, director de CaixaForum Barcelona, Mònica Ribas, subdirectora general d’atenció i promoció de l’autonomia personal del Departament d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Ramon Lamiel, gerent de l’Institut Municipal de la Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona i Victòria Monell, presidenta de l’Associació Encaix i gerent de la Fundació Tutelar Malalts Mentals de Catalunya.

Begoña Román, doctora en Filosofia i presidenta del Comitè d’Ètica de Serveis Socials de Catalunya, va oferir una ponència marc sobre la voluntat on ha alertat dels perills tant de la hiperprotecció com de la hipoprotecció.

Al llarg de la sessió, s’han explicat bones pràctiques de suport a la presa de decisions, basades en la voluntat de les persones.

També s’han presentat diferents instruments jurídics de suport a la presa de decisions i de protecció escollits i configurats a la pròpia persona, com figures jurídiques de l’assistència, voluntats anticipades, autotutela i poders preventius.

Finalment, experts de diferents àmbits han opinat i comentat amb el públic les diverses figures jurídiques.

A la clausura de la jornada, Rosa Cadenas, presidenta de Dincat, ha afirmat que “cal respectar les decisions de les persones amb discapacitat intel·lectual tant si ens agraden com si no”.

Dincat és una federació que agrupa 300 entitats socials i representa els drets de més de 30.000 persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies a Catalunya.

Afegeix un comentari nou