Saps a què t'obliga la nova Llei del voluntariat i foment de l'associacionisme?

Autor/a: 
Montse Mateo
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Saps a què t'obliga la nova Llei del voluntariat i foment de l'associacionisme?

Autor/a: 
Montse Mateo

Resum: 

Avui, 22 d’octubre, representants de l’Administració pública i d’entitats del Tercer sector aclariran dubtes i debatran sobre la nova normativa a l’Espai Francesca Bonnemaison.

Totes les entitats amb persones voluntàries tenen entre 1 i 2 anys per adaptar-se a la nova Llei del Voluntariat i foment de l'associacionisme, aprovada pel ple del Parlament de Catalunya el passat 23 de juliol.

La nova Llei regula i defineix el model català de voluntariat i, a més:

  • Incorpora novetats importants en relació amb el paper de les Administracions públiques.
  • Clarifica la relació de les persones associades amb l’entitat.
  • Estableix els drets i deures de les persones voluntàries i de les entitats.
  • Posa en relleu el paper de les entitats de segon nivell.

Per valorar com afecta les entitats i quines obligacions comporta, Suport Associatiu organitza una jornada oberta a les entitats del Tercer Sector que es celebrarà a l'Espai Francesca Bonnemaison a les 17:15 del proper dia 22 d’octubre.

L'acte començarà amb una reflexió de Víctor García, gerent de Suport Associatiu, sobre els reptes que es plantegen a les entitats en matèria de gestió per a aquest nou curs. Segiudament, la jornada s'estructurarà en tres blocs:

  1. Principals novetats de la nova Llei del Voluntariat de Catalunya, a càrrec de Marc Viñas i Artola, subdirector general de Cooperació Social i Voluntariat, i Eva Ribera Sendra, cap del Servei de Promoció de l’Associacionisme i Voluntariat.
  2. Oportunitats i reptes de la nova llei. Espai d’entitats. En aquest bloc, s'analitzaran els efectes de la nova Llei en les entitats socials, esportives i culturals amb:
  3. Espai de debat i preguntes.

Cal confirmar assistència mitjançant el formulari d'inscripció.

Comentaris

Com a coordinadora de voluntaris/àries de BVA voldria assistir a la jornada del dia 22.

Bon dia Maria Rosa

Per a formuular la inscripció cal que vagis a l'enllaç de la notícia on diu "formulari d'inscripció" i puguis registrar-te.

Atentament

Equip de xarxanet.org

Bon dia!,

Actualment no pertanyo a cap fundació ni organització, si abans que pertanyia a un esplai, però si que faig voluntariat esporàdic i tinc pensat fer un voluntariat amb compromís estable en una associació sense ànim de lucre.

La pregunta concreta és: puc assistir a aquesta conferència com a futur voluntari que ara per ara no pertany com a voluntari associat, i si és així, em podrien donar confirmació per poder assistir com també dir-me el procediment d'inscrpció ja que actualment ja no pertanyo a l'esplai. I si és obligatòriament omplir el formulari d'inscripció saben que en l'apartat que posa "Entitat" jo no puc posar res ara per ara?.

Hola Carlos

Moltes gràcies pel teu interès! No hi ha cap problema per assistir a la jornada encara que ara mateix no estiguis vinculat a cap entitat.

Pots fer la inscripció des de l'enllaç de la notícia ("formulari d'inscripció"). A l'apartat Entitat, posa-hi "Voluntari", no cal que especifiquis res més.

Moltes gràcies!

Afegeix un comentari nou