Smilemundo, una entitat solidària que treballa amb Crowdfunding

Autor/a: 
Mireya Ponce Sastre
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Smilemundo, una entitat solidària que treballa amb Crowdfunding

Autor/a: 
Mireya Ponce Sastre

Resum: 

Smilemundo és una associació sense ànim de lucre constituïda a finals de 2011 i inscrita a la Direcció General de Dret i Entitats des de febrer 2012, que té com a objectiu principal l’atenció i la protecció a les persones, els animals i el medi mitjançant la captació de fons a través del crowdfunding.

Smilemundo treballa pel foment del treball en xarxa i la transformació social mitjançant petites aportacions econòmiques o microdonacions en projectes en favor del desenvolupament sostenible, la solució dels problemes socials, la protecció de la fauna i el medi ambient.

Smilemundo vol aconseguir la solidaritat global mitjançant el crowdfunding o finançament en massa. Per aconseguir-ho, disposa d’una plataforma virtual amb un sistema totalment didàctic i mitjançant uns personatges que representen cadascun dels àmbits on l’entitat vol incidir (societat, fauna i medi). L’objectiu és que la societat conegui i s’impliqui en els diferents projectes que hi ha a cada àmbit amb la seva aportació econòmica, que equival a un vot.

Finalment el projecte més votat és el destinatari final de les aportacions o microdonacions fetes per garantir un procediment totalment democràtic de captació de fons i d’elecció dels beneficiaris.

El projecte de l’entitat serà presentat aquesta setmana al I Fòrum Internacional per a la innovació social que es celebra a Valencia. Aquest fòrum neix com un espai d’aprenentatge i d’intercanvi d’estratègies innovadores per potenciar les capacitats de treball dins el conjunt de les entitats tant del Tercer sector com del món empresarial, l’acadèmic i institucional.

Afegeix un comentari nou